bannerPos

Coronakrisen sætter fortsat sit præg på traktorsalget i Danmark

John Deere er podievinder for juni måned med 38 traktorenheder, efterfulgt af New Holland med 23, Case IH 19, Claas 10, Massey-Ferguson 9, Valtra 8, Fendt 5, McCormick 2 og Deutz-Fahr 1.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
08-07-2020 15:24
Eftervirkningerne fra coronakrisen har sat sine spor i leveringen af nye traktorer til det danske marked og juni måned er ingen undtagelse.

Salget af nyregistrerede traktorer faldt knap 18 procent i forhold til samme måned sidste år. 115 solgte traktorer i juni måned mod 140 sidste år.

John Deere er podievinder for juni måned med 38 traktorenheder, efterfulgt af New Holland med 23, Case IH 19, Claas 10, Massey-Ferguson 9, Valtra 8, Fendt 5, McCormick 2 og Deutz-Fahr 1.

Det er John Deere, der fører halvårsregnskabet for traktorsalget 2020, med 138 solgte traktorer, Case IH indtager andenpladsen med 125 og Fendt på tredjepladsen med 110. Herefter følger New Holland med 98, Massey Ferguson 67, Claas 56, Valtra 55, Deutz-Fahr 20, Kubota 8, McCormick 4, Landini og Same med hver én.

Tilbagegangen for første halvår er knap 11 procent fra 767 solgte traktorer sidste år til 687 traktorer i år.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.
Side 1 af 1925 (38482 artikler)Prev1234567192319241925Next