bannerPos

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arne Nielsen er indehaver af Arnes Smedie i Gadbjerg, hvor der produceres en bred vifte af artikler til landbruget.

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
19-09-2020 10:24
Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Det skal være enkelt og brugervenligt – og ikke mindst godt for dyrene at være i. Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle udvikler, producerer og sælger sine egne typer kalveskure og hytter samt udebokse, der er blevet populære – både blandt større kalveproducenter som hos mindre hobby- og deltidslandbrug med kalve.

Mange kender de traditionelle kalvehytter, men den nye type fra Arnes Smedie adskiller sig markant – både i udseende og funktionalitet. Et af de første eksemplarer er opført i Sønderjylland.

Kalveskuret er på 5x60 meter og har 15 rum på hver 5x4 meter med kalve-fanggitre i front. Taget er stålplader med antidug.

Der er en låge imellem hver rum og en dør bagud, hvor der med tiden skal laves en gårdhave til kalvene. Der er ligeledes lavet til drikkekopper mellem hver rum.

Hurtigt og effektivt

Der er flere fordele ved den nye type:

- Alle fronter er åbne, så det eksempelvis er let at muge ud, forklarer Arne Nielsen, der er indehaver af Arnes Smedie.

Han fremhæver den fordel, det giver at kunne køre en maskine ind under halvtaget på kalveskuret og hurtigt og effektivt klare opgaven med at sprede og fordele strøelse og foretage fodring.

Arne Nielsen er overbevist om, at hele kalvesundheden får et løft med den nye kalvehytte-type.

- Man vil kunne bruge mere tid på kalvene, der vil give lavere kalvedødelighed og spare på dyrlægeudgifterne, lyder vurderingen fra Arne Nielsen.

Læskure lette at samle

Hos Arnes Smedie har man også løsninger til de mindre behov for tag over hovedet til kalve.

Mindre læskure, der let kan samles og opføres – eventuelt og ofte af kunden selv.

Et nemt og solidt metal-skelet danner rammen om læskuret, hvor fagene og tagelementerne samles udenpå.

Konstruktionen gør, at læskuret let kan adskilles igen – for eksempel i forbindelse med en flytning fra en lokalitet til en anden.

- Læskurene er populære hos mange hobby- og fritidsfolk. Og de kan ikke samles forkert, forklarer Arne Nielsen. Alt efter ønske kan de leveres samlet og opstillet, eller også leveres de som samlesæt med en manual.

john@landbrugsyd.dk
telefon +45 21 25 19 68

Har du styr på din vinterfodring?

Ifølge økologirådgiver Louise Kjær Hilligsøe kan det være en god idé at have en vinterfoderplan klar allerede nu, så man er klar, når man ser græsoptagelsen, begynder at falde til et minimum.

- Forøg køleeffekten og spar el

I mange tilfælde kan køleeffekten på forkølesystemet øges, vurderer energi- og teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S. Herved sænker man elforbruget til kølingen, og samtidig øger man anlæggets samlede kølekapacitet.

Auken klar til at bringe spildevandssag ind i EU

- Vi har respekt for, at Margrethe Auken holder fokus på sagen – hverken på partifarver eller personer. Den slags har vi brug for i dansk landbrug, lyder det anerkendende fra Agerskovgruppen, efter et politisk tilbud om at få spildevandssagen bragt frem i EU-Parlamentet.

Nu ses angreb af aksløberens larve

Korn og frøgræs angribes i pletter af larver. Avaunt 150 EC har en mindre anvendelse til bekæmpelse af larverne.

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Sprøjt ikke med Kerb i vinterraps ved meget væselhale

Fra 1. november kan Kerb anvendes i vinterraps. Kerb bekæmper græsukrudt. - Men inden vinterrapsen sprøjtes med Kerb, bør marken gås grundigt igennem for områder med stor bestand af væselhale. Og de bør ikke sprøjtes, siger Carsten Fabricius, Seges.

Det aktuelle forbrug af antibiotika driller

En øget produktion af grise har i første halvdel af 2020 ført til en stigning i det totale forbrug af antibiotika i forhold til første halvår 2019. Det er en udvikling, der vækker bekymring hos Seges Svineproduktion, idet myndighederne ikke ser på antal doser pr. gris.
Side 1 af 1960 (39187 artikler)Prev1234567195819591960Next