bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Fremtidens stald har digital overvågning

Sensorer kan i fremtiden hjælpe svineproducenter med at have øjne i stalden 24 timer i døgnet. I projektet PigSys har forskere fra seks EU-lande samarbejdet om indsamling og brug af data fra sensorer i svinestalde. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Nyt foderprogram til smågrise

En ny spiller på specialfodermarkedet, Primary Diets, har ambition om at gøre sig til en af de primære samarbejdspartnere for svineproducenter i Danmark.

Kampen mod ASF fortsætter i Brandenburg

Brandenburg færdiggør hegnet omkring det første kerneområde og udvider bufferzonerne i arbejdet for at inddæmme spredningen af afrikansk svinepest.

Nyt stort Big Data-partnerskab på landbrugsområdet

AgroVision og IQinAbox indgår partnerskab om at levere intelligente Big Data løsninger til svineproducenter, slagterier og foderleverandører.

Flere slagtninger af svin i Danmark

Slagtningerne af svin steg med 10,1 procent til 4,7 millioner svin i tredje kvartal sammenlignet med tredje kvartal sidste år, mens antallet af eksporterede smågrise faldt med 3,3 procent til 3,6 millioner svin. Det oplyser Danmarks Statistik.

DanBred øger avlsfremgangen

Ifølge DanBred, er der virkelig sket noget med avlsfremgangen, siden genomisk selektion blev indført i selskabets avlssystem i 2010. I perioden 2018-2020 har selskabet genereret en avlsfremgang svarende til 12,56 kr. pr. DanBred slagtesvin pr. år.

Midlertidig differentieret afregning hos Danish Crown

Som en konsekvens af udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland får Danish Crown i øjeblikket flere grise til slagtning, end den normale kapacitet kan håndtere. Slagteriet oplyser derfor, at der nu indføres et fradrag i afregningen for leverandører med stor vækst i leverancerne af grise.

Pessimisme på retur i tysk svinekødsmarked

Det er fortsat svært at afsætte smågrise i Tyskland. Alligevel er Nord-West-noteringen fortsat på 27 euro, mens noteringen for 8-kilos grise er på 17,50 euro, og det betegnes som et stærkt signal.

Deadline for krav om miljøledelse nærmer sig

Udover at leve op til et lovkrav kan arbejdet med miljøledelse give både besparelser på bedriften og være med til at øge medarbejderfastholdelsen, lyder det fra konsulent.

Et godt efterår i marken

Arbejdet i marken er godt overstået på Peterslyst i Klovborg. For Christian Sønderskov Madsens vedkommende venter nu vintertidens opgaver med hegnsklipning, dræn og klargøring samt lidt ekstra timer i stalden med det øvrige team.

Coronaen koster også

Når noteringen falder med 400 kroner, kan det ses på bundlinjen.

PRRS-udbrud har trukket mange ekstraudgifter med

De indkøbte dyr er flyttet ind i soholdet på Peterslyst i Klovborg, og de første har også faret og ligger med flotte marcipangrise ved siden. Efterveer fra sidste års hidsige PRRS-udbrud spøger dog stadig.

Noteringen falder med 20 øre igen

Noteringen falder med 20 øre fra 9,80 til 9,60 kroner pr. kg.