bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Svinenoteringen falder med 30 øre

Danish Crown sænker svinenoteringen med 30 øre til 13,70 kroner pr. kg.

Store produktionstab efter PRRS1-smitte hos Hatting

13 besætninger smittet med den nye PRRS1-variant sidste år har medført et stort fald i produktiviteten i perioden efter smitten. Det meddeler Seges Svineproduktion.

Første udbrud af ASF på stor farm i vestlige Polen

For første gang er afrikansk svinepest blevet konstateret på en stor svinefarm med over 23.700 svin i det vestlige Polen. Det er den største ramte svinebedrift, siden Polen begyndte at indrapportere ASF-udbrud i 2014, skriver mediet PigProgress.net.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder uden ny miljøgodkendelse

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre rådgivere.

Kurven peger ned for tyske smågrisepriser

Nord-West-noteringen er faldet med 3,50 euro til 79,50 euro, og et lignende fald er forventet i næste uge. Samtidig falder noteringen for 8-kilos grise med 2,30 euro til 52,20.

Forskere sætter fokus på fodring af økologiske søer

Et nyt projekt har til formål at udvikle nye foderblandinger til øko-søer, der får ensilage om vinteren.

- Vi skal vænne os til et nyt mønster

- I takt med at restauranter og cafeer er lukket ned, har vi nu næsten intet salg til food service. Derimod har salget flyttet sig til detail og industri (pålæg, pølser osv.), hvor vi oplever en markant fremgang, lyder det fra Frilands direktør i en beretning på Frilands hjemmeside.

Hatting indfører gebyr for at fravælge sæd

Nu koster det to kroner ekstra pr. sæddose at fravælge sæd fra enten PRRS-vaccinerede orner eller ikke-vaccinerede orner, meddeler Hatting. Man kan undgå ekstraprisen ved at få sæd fra begge orne-grupper.

Svineproducenter: Hatting træder på os

Hatting må selv bære ekstraomkostningen, mens vi venter på, at Hatting udelukkende tilbyder sæd fra PRRS-fri orner, lyder det fra Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Brunsgård har fokus på pattegrisedødeligheden

På Bornholm har staldskolen på PattegriseLIV 2.0 sat store ambitioner for pattegrisedødeligheden.

Ny runde i ordningen »Modernisering af slagtesvinestalde«

Det forventes at blive fra den 5. maj, at der igen kan søges om tilskud til at modernisere slagtesvinestalde. I år er der i alt afsat 85 millioner kroner til puljen. Miljø og klima vægter højere end tidligere.

Åbent Vetstat medfører ikke højere medicinpriser

Hos VINordic, brancheorganisation for veterinærmedicinindustrien i Norden, tager man til efterretning, at myndigheder vil lukke åbent Vetstat, men mener ikke, at konkurrencen på området har lidt skade.

Transport af levende dyr via Brandenburg frarådes

Eksportportalen meddelte tirsdag eftermiddag, at de tyske myndigheder fraråder transport af dyr fra Tyskland til Polen – via delstaten Brandenburg.