bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Højteknologisk og alligevel lidt billigere

Lars Jensen, Stensager Svin I/S, er ikke alene om at være spændt på at se sin nye slagtesvinestald i funktion. Interessen for at se en version af de nye »panelstalde« er stor.

Afgrøderne har rettet sig

Med en passende mængde regn over Klovborg i begyndelsen af juni er der igen tilfredshed at spore hos Christian Sønderskov Madsen, der hovedsageligt står for arbejdet i marken på Peterslyst.

Nye udbrud af afrikansk svinepest i Polen

Der er atter udbrudt afrikansk svinepest i tamsvin i det vestlige Polen.

På flekstid i klimastalden

En sygemelding og diagnosen ADD førte til et job i stalden på Peterslyst i Klovborg. Det er blevet en succeshistorie for alle parter.

Poltene er ankommet til Peterslyst

Der er for alvor taget hul på en delsanering som følge af PRRS-udbruddet på Peterslyst i Klovborg. 300 polte er ankommet og skal nu løbes, så de er klar til indsættelse i besætningen til september.

Åben Stald hos Asger Krogsgaard

Svineproducenten Asger Krogsgaard præsenterer et nybyggeri med 480 farestier til løsgående søer med inventar i glasfiber.

Systematisk sundhedsovervågning vinder frem

SOS er et nyt værktøj fra Center for Diagnostik DTU til overvågning af sygdomme i besætningerne.

Producentforening mener minister sparker en åben transportdør ind

Grisenes velfærd skal naturligvis være i orden under transport. Og det er de allerede, vurderer Danske Svineproducenter. Foreningen undrer sig over, at fødevareministeren vil indlede forhandlinger om en fortsat øget kontrol af transporter.

Grisenes velfærd skal naturligvis være i orden under transport

- Det er vigtigt for os, at dyrevelfærden hos de grise, der transporteres både inden- og udenlands, er i orden, siger Kim Heiselberg, der er formand i Landsforeningen af Danske Svineproducenter.

Danish Pig Genetics med millionoverskud

Det danske avlselskab Danish Pig Genetics har præsenteret sit første regnskab. Et regnskab som man kalder solidt.

Fortsat stabile smågrisepriser i Tyskland

Nord-West-noteringen er også i denne uge uændret på 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 36,10 €.