bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Fremtidens svinestald er en billig svinestald

Svineproducenterne bygger i dag billige stalde – og det er en god idé, vurderer svine- og bygningsrådgiver Niels Chr. Dørken, SvineXperten.

Prisen på Europas grise bare stiger og stiger

Optimismen holder ved – noteringerne stiger fortsat over alt i EU-landene, viser en oversigt fra Danske Svineproducenter.

Foder fra Asien skal varmebehandles

På grund af risikoen for afrikansk svinepest anbefales det i en risikoanalyse fra Landbrug & Fødevarer, at fodermidler fra ramte områder i Asien varmebehandles. For DANISH-certificerede besætninger bliver varmebehandling fremover et krav.

Højere vægt og færre døde med et »boost« fra fødslen

På Vesløs Mark nord for Limfjorden har en større afprøvning af et flydende tilskud til de nyfødte pattegrise resulteret i positive resultater. Fravænningsvægten er steget i soholdet, hvor gennemsnitsvægten i forvejen ligger højt.

Nord-West-noteringen fortsætter himmelflugten

Den tyske smågrisenotering, Nord-West-noteringen steg mandag med tre euro til 66 euro, mens noteringen for 8-kilos grise steg med to euro til 43,40 euro. I næste uge er udsigt til mere af samme skuffe.

Vildsvinehegn blev billigere end ventet

Mandag sættes det sidste vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse. Det er blevet billigere end først ventet.

Lås døren og hold karantænetiderne

Højt niveau af sundhed i og omkring staldene er essentielt. Seges Svineproduktion har samlet en række gode råd til smitteforebyggelse.

Flere svineproducenter skal i gang med udfasning af zink

Myndigheder, forskere og firmaer mødtes i sidste uge for at diskutere mulige løsninger samt se på fremskridt for udfasning af medicinsk zink.

Danish Crown låner 200 millioner kroner ud til nye stalde

Andelshavere hos Danish Crown kan nu låne af en pulje på 200 millioner kroner, hvis de vil bygge nye stalde til slagtesvin. Det er først til mølle.

Årsmøde med velfærd og sygdomshåndtering på programmet

Ø-Vet inviterer igen i år til årsmøde i årets første måned, og det omfatter traditionen tro et program med en lang række af faglige indlæg.