bannerPos

Aktuelle nyheder om Svin

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om svin.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige svine nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Forebyg indførsel af ASF

Effektiv ekstern smittebeskyttelse er af stor betydning som forebyggelse. Seges Svineproduktion giver anbefalinger til smittebeskyttelsen i besætningen.

Fortsat lav ASF-risiko i Danmark

ASF-fund hos et tysk vildsvin betyder ikke, at der er overhængende fare for, at vi får ASF i Danmark, vurderer Fødevarestyrelsen.

Forudser markedet kommer til at gå i panik

Ifølge Danske Svineproducenter så er et stort fald i både dansk slagtesvinenotering og i smågrisepriser i Tyskland bestemt ikke urealistisk, som følge af fundet af ASF i Tyskland. L&F’s svineformand Erik Larsen fortæller, at han dog tager den melding med et gran salt.

- Det var en grim nyhed

- Skrækscenariet er der, men vi håber, at de hurtigt får styr på det. Det har jo længe været et spørgsmål om tid, hvornår det kom til Tyskland, vurderer smågriseproducent Finn Schmidt efter meldingen om ASF i et vildsvin i Tyskland.

- Det var jo nok forventet

Hos Porcus Svinefagdyrlæger havde man faktisk troet, at meldingen om ASF i Tyskland allerede var kommet i foråret. Svinedyrlægerne Kristian Viekilde og Kristian Havn opfordrer nu danske producenter til at øge fokus på smittebeskyttelsen.

Tysk landbrugsminister bekræfter første tilfælde af ASF

På et igangværende pressemøde torsdag formiddag bekræfter den tyske landbrugsminister Julia Klöckner, at Tyskland har sit første tilfælde af afrikansk svinepest hos vildsvin.

ASF: Tyske landmandsorganisationer frygter økonomisk kollaps

Tocifrede milliardbeløb i euro er på spil for de tyske landmænd og fødevareindustrien i den aktuelle situation, hvor et vildsvin formodes smittet med afrikansk svinepest.

Lige nu handler det om at holde hovedet koldt

Danish Crown vil på nuværende ikke spå om, hvad det får af konsekvenser i Danmark, at afrikansk svinepest sandsynligvis nu har nået Tyskland.

Lavere dødelighed med løsdrift i farestalden

Efter at Overgaard Gods valgte at bygge deres nye farestalde til løsgående søer, er pattegriseoverlevelsen markant forbedret.

Ingen ændringer for dyretransporter

Dyretransporter der kommer retur fra den del af Tyskland, hvor der er formodentlig er fundet afrikansk svinepest var allerede i »sort zone«, hvilket betyder, at de kommer i karantæne i syv dage.

Tyskland ramt af afrikansk svinepest

Flere tyske medier rapporterer om fund af afrikansk svinepest i et vildsvin i Sembten-distriktet i det østlige Tyskland.

- Det bliver ikke muligt at imødekomme alle ansøgere

Som det lød i begyndelsen af august, så er pulje til grønne slagtesvinestalde kraftigt oversøgt i år. Landbrugsstyrelsen melder, at der er søgt om projekter for mere end 400 millioner kroner i pulje på 85 millioner kroner.

EU-regler står i vejen for vigtig lempelse til svineproducenter

Det kan ikke lade sig gøre i forhold til EU-regler at ophæve krav om medicinregistrering af smågrise, lyder det fra Fødevarestyrelsen. Dermed kan lempelse aftalt af bredt flertal i Folketinget i 2017 slet ikke lade sig gøre.