bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Rystende meget kålbrok

Flere marker med 100 procent angreb uden synlige symptomer på blade.

Blade på vinterraps får lyse pletter

Der er tale om en fysiologisk reaktion, som opstår, når rødderne optager vand hurtigere, end planterne kan forbruge, lyder det fra Seges.

Mange bladlus i vintersædsmarker

I flere marker med vintersæd er der mange bladlus – flest i det østlige Danmark.

Spekulative penge finder vej til hveden

Hidtil har fondene primært koncentreret sig omkring sojakomplekset og majs på Chicago-børsen, men den tendens ser ud til at vende nu, vurderer Jyske Markets.

Systemet virker

Flere rådgivningsselskaber melder om henvendelser fra frustrerede landmænd, der ikke kan se farveændring fra gul til grøn eller rød på deres marker efter 11. oktober. - Gult er fortsat helt ok, lyder det fra Landbrugsstyrelsen.

Satellitbaseret kontrol giver røde marker

På Internet Markkort kan man se røde marker, hvis der ifølge den satellitbaserede kontrol er tvivl om, hvorvidt aktivitetskravet er opfyldt. Hvis kravet ikke er opfyldt, kan arealet ikke få grundbetaling. Der er dog 14 dage til at få reageret, oplyser rådgiver.

Ny løsning til automatisk ukrudtsbekæmpelse

Et kamera med et tilhørende program, der registrerer og kortlægger markens ukrudt, laver beregning på optimal behandling med herbicider samt generer tildelingskort til spotsprøjtning i Næsgaard Markkort, tilbydes nu de danske landmænd.

Sæddodder bør have mere plads blandt danske afgrøder

Med stor konkurrenceevne over for ukrudt og skadedyr, vurderes sæddodder til at være en oplagt afgrøde til økologisk produktion. Sammenholdt med et højt olieindhold af god kvalitet, mener en agronom og forsker, at afgrøden bør prioriteres højere.

- Det vil tage 20-30 år at blive færdig med vandløbene i Aalborg

Første halvleg er vundet, men kampen for vandløbene i Aalborg Kommune er langt fra forbi. Det mener Lars Peter Frisk (V), der er næstformand i Miljøudvalget i kommunen. For selvom fællesregulativerne nu er blevet aflivet, så vil det ifølge næstformanden tage op til 20-30 år at blive færdig med at udarbejde regulativer for de enkelte vandløb, hvis der ikke sættes flere penge af.

Maskinpark med 45 trucks og to fly

Friehe Farms har 5.000 hektar med specialafgrøder og kartofler. - Vi er hundrede procent afhængige af vores pivot-vandingsanlæg, som henter vand fra Colombia River. Sol og varme har vi nemlig nok af hele vækstsæsonen, fortæller driftsleder Travis Meacham.

Kartoffelfabrik er stadig i kog

Med kun 4.000 tilmeldte hektarer undersøger de fynske initiativtagere de sidste muligheder for at etablere en kartoffelmelsfabrik.

Tester præcisionssprøjtning i praksis

- Det drejer sig i høj grad om at motivere deltagerne til at komme i gang og gøre egne erfaringer med eget udstyr, fortæller Lars Albrecht om sidste uges markdemo af spotsprøjtning.

Gennembrud for fortsat brug af glyphosat i Frankrig

Den franske regering har netop udpeget særlige dyrkningsforhold, hvor glyphosat fortsat vil kunne anvendes. Det gælder blandt andet i Conservation Agriculture. – Et glædeligt holdningsskifte som kan påvirke resten af EU, siger Søren Ilsøe, næstformand i FRDK.

Pløjefri principper: - Ploven er der stadig, eller faktisk er der to

Når Bente Andersen udøver sin funktion som planteavlskonsulent hjemme på familiens egen bedrift, får hun praksistestet sine råd af sin mand Karl Ole Jokumsen og sønnen Anders Jokumsen. Lige nu udøves der planteavl på Svejstrup Østergård efter både pløjefri principper og Conservation Agriculture.