bannerPos

Aktuelle nyheder om Planteavl

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om planteavl.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige planteavls nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

I et høstvakuum

Lige nu er vurderingen på Danish Agros afdeling i Dalmose på Vestsjælland, at man skal modtage middeludbytter af korn og raps. Det er stilhed før stormen, fortæller markedsdirektør Christian Hjerpsted mandag eftermiddag, hvor høsten ligger stille.

Resultat af forsøg med no-till skal nu vise sig i høsten på Nordlangeland

Ulrik Bremholm på Nordlangeland nåede at høste en god portion af sin vinterbyg, inden regnen satte ind. I år har han eksperimenteret med no-till på en femtedel af bedriften, så det er spændende at se, hvad udbyttemålerne viser.

- To dage på skår er en god rajgræsstrategi for mig

Stor-økolog Klaus Aage Bengtson, Gandrup øst for Aalborg på den nordlige side af Limfjorden, har det pragtfuldt i disse dage. Udbyttet tegner godt i frøhøsten. Han er dog lidt bekymret for næste års udbytter ovenpå de nye gødningsstramninger, der træder i kraft pr. 1. august.

Vinterbyggen i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus i onsdag, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Kommende kartoffelmelfabrik optager flere avlere

Det kræver tilsagn om knap 7.000 hektar med melkartofler, hvis ny fynsk kartoffelmelsfabrik skal blive en realitet. Kommende informationsmøder skal vise, hvorvidt interessen er stor nok.

Conservation Agriculture hæver høstudbyttet på Sanderumgaard

På Sanderumgaard blev der tirsdag høstet strandsvingel og kartofler. Hør driftsleder Henrik Terp fortælle om forventningerne til dette års høst, hvordan kartoffelsalget generelt har drillet i år, og hvilken positiv indflydelse driftsformen Conservation Agriculture har på udbyttet.

Amerikanersiloer sikrer god høst

Amerikanersiloer er populære som aldrig før, og mandag kunne silomontagefirmaet Inter-Silo montere silo nummer 900 i Danmark. Præcis 500 uger efter, at beslutningen om at starte Inter-Silo blev taget.

Ugens vejr skuffer lidt

Fra DSV Frø lyder det, at det ustadige vejr kommer til at gå ud over frøhøsten i denne uge.

- Langt over middel for engrapgræs og ganske fornuftigt for rajgræs

Rundt omkring i landet gik høsten mandag først i gang om eftermiddagen på grund af den mængde vand, der var faldet i løbet af natten og morgenen for nogle landsdeles vedkommende. På Brd. Madsen og Søns første ud af to rajgræsmarker lovede det godt mandag.

Fugle hærger sydvestjyske majsmarker

Råger har hærget majsmarker i det sydlige Jylland, hvor landmænd har mistet adskillige hektar til fugle

Landbruget betaler prisen for massivt rod i Miljøstyrelsen

Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

- Det er meget pæn vinterbyg, der kommer ind

Både udbytte og kvalitet ligger fint for de hidtil høstede partier af vinterbyg, som er modtaget af Danish Agro. – Stakkene kan åbenbart lettere tærskes af kernerne i år, forlyder det.

Brug glyphosat med ekstra omtanke

Politisk er der fokus på, at forbruget af glyphosat stiger i landbruget i disse år. For at bidrage til at beholde glyphosat fremover lyder der fra flere i landbruget en opfordring til at vurdere behovet for glyphosat en ekstra gang. Ikke mindst i disse uger, da 40 procent af forbruget af glyphosat ligger i juli-august. Fra Seges kommer en række anbefalinger.

Første høstdag på Brødreskærgaard

Kim Hansen høstede sin første vinterbyg fredag med et pænt middeludbytte. – Forsommertørken har betydet, at vi ikke når op på de 10 t/ha, som vi nogle år har, siger han fra mejetærskeren.