bannerPos

Uændret smågrisenoteringer

Tysklands største slagteri i Rheda-Wiedenbrück slagter igen efter den midlertidige lukning på grund af coronaudbruddet, men kun cirka 80.000 grise pr. uge. Normalt slagtes der op til 140.000 grise pr. uge.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
03-08-2020 12:39

Der er ingen ændriger på smågrisemarkedet at berette om i denne uge. Nord-West noteringen er uændret 39,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 25,40 euro. Det meddelser Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

Her lyder det, at udbuddet på smågrisemarkedet er ikke særlig stort for denne årstid. Imidlertid er det fortsat lidt problematisk at afsætte frie smågrisepartier, fordi nogle slagtesvinestalde ikke kunne tømmes til tiden. Tysklands største slagteri i Rheda-Wiedenbrück slagter igen efter den midlertidige lukning på grund af coronaudbruddet, men kun cirka 80.000 grise pr. uge. Normalt slagtes der op til 140.000 grise pr. uge.

- Udbudspuklen på slagtesvinemarkedet, som er opstået de seneste uger, kan således kun afvikles meget langsomt, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Der er dog godt nyt. Positive impulser kommer fra kødmarkederne. Godt vejr og mange tyske turister, som holder ferie i hjemmelandet, sørger for god efterspørgsel i Tyskland. Derudover stiger også efterspørgslen i eksporten til tredjelande.

I Kina stiger priserne og nærmer sig rekordniveauet fra begyndelsen af året. Da nogle slagterier, som for eksempel Tönnies i Rheda-Wiedenbrück, har mistet deres eksportlicens til Kina, har dette imidlertid ikke stor effekt på de tyske noteringer. Ikke desto mindre steg prisen på hele slagtekroppen med 4 cent (30 øre) i forrige slagteuge.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge er uændret 39,00 euro (328 kroner inklusive vægtregulering), skriver Danske Svineproducenter.

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next