bannerPos

Uændret notering for slagtekvæg

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder således noteringen for samtlige kategorier.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
22-10-2020 13:39

Store tilførsler af slagtedyr gør, at alle anlæg stadig udnyttes fuldt ud i Aalestrup, Hadsund og Kjellerup, skriver Himmerlandskød A/S i en markedsinformation til okse- og kalvekødsmarkedet.

På hjemmemarkedet er der en øget efterspørgsel på hakket kød og udskæringer til hverdagsretter med pæne ordrer herpå. Afsætningen af opskåret kød forløber i et langsomt tempo grundet store, disponible mængder i markedet.  

Coronasituationen og strammere restriktioner i forbindelse hermed udfordrer især eksporten til Sydeuropa, hvor salget er gået væsentligt ned. Derudover påvirker coronaudbredelsen flere europæiske kunder, hvor produktionerne kører på nedsat kraft.

Afregningspriserne for slagtekvæg er uændrede denne uge, og Himmerlandskød fastholder således noteringen for samtlige kategorier.

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next