bannerPos

Svinepriserne har stabiliseret sig

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.
30-07-2020 13:55

Det europæiske marked for svinekød er nu stabiliseret. Der er en jævn efterspørgsel, selv om de store forædlingsvirksomheder i Sydeuropa drosler ned grundet ferie de kommende to uger.

Noteringen for slagtesvin er fortsat 10,50 kroner pr. kg.

- Markedet er markant bedre nu end for en måned siden, men det, vi henter i prisstigninger på markederne udenfor EU, er desværre blevet udhulet af kursfald på både dollar, pund og yen i den samme periode. Det ændrer ikke på, at panikken har lagt sig, og vi ser fortsat stigende aktivitet hos vores kunder, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en god efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Omvendt udfordres priserne på skinker en smule på grund af den forestående ferieperiode i Sydeuropa.

Til landene udenfor Europa er der fortsat et godt salg. Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina, men afskibningen til både Kina og Japan er fortsat stabil.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.
Side 1 af 1925 (38482 artikler)Prev1234567192319241925Next