bannerPos

Nyt system til ansøgning om naturplejetilskud skaber stor bekymring

Fra næste år indfører Landbrugsstyrelsen et nyt ansøgningssystem for tilskud til naturpleje. Ansøgningsrunden flytter og vil foregå i et nyt, digitalt skema. Det vækker bekymring flere steder. Blandt andet på Læsø. Arkivfoto.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
07-12-2018 13:00
Når landmænd i 2019 skal søge nyt tilsagn til pleje af græs- og naturarealer, skal de søge præcis det areal, de har indtegnet. Det skaber bekymring på Læsø, hvor en forening hvert år søger om tilskud til cirka 1.600 hektar naturarealer.

- Det her, det kommer sandsynligvis til at lukke os som forening.

Sådan lyder det fra Henning Johansen, formand for Læsø Natura 2000 Lodsejerforening. Det sker, efter at det er kommet frem, at Landbrugsstyrelsen fra næste år ændrer på sit ansøgningssystem med hensyn til at søge om tilsagn til pleje af græs- og naturarealer.

Sagens kerne er nemlig, at systemet blandt andet bliver lavet sådan om, at man fra 2019 indf&

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.
Side 1 af 1925 (38483 artikler)Prev1234567192319241925Next