bannerPos

Ny kontrolordning på ret kurs

22-05-2020 09:53

Efter lang tids venten kunne sagen omkring det første sønderjyske minivådområde forleden afsluttes, og landmandsparret bag projektet, Martin Hansen og hustruen Bettina ved Rødekro, kunne få deres penge.

Den lange ventetid skyldtes ifølge oplandskonsulent Per Aalykke Jensen, SLF, at Landbrugsstyrelsen grundet uklare og rigide retningslinjer omkring kontrol i foråret 2019 kasserede de fire første anlæg, der blev afsynet. Det skabte usikkerhed om ordningen. Oplandskonsulenterne kunne ikke på det foreliggende grundlag anbefale landmændene at gå i gang.

Med en stor samlet indsats af Seges, Landbrug & Fødevarer og Landbrugsstyrelsen lykkedes det efterfølgende at få etableret et nyt grundlag for kontrol og afsyning.

De færdige anlæg kan opmåles af en landinspektør, og denne opmåling kan sammen med fotodokumentation, m.m., udgøre kontrolgrundlaget. Corona-nedlukningen gav yderligere ventetid – men langt om længe fik Martin Hansen pengene sat ind på kontoen.

- Det tegner godt for den nye kontrolordning, og oplandskonsulenterne ser frem til, at mange landmænd nu tilmelder sig ordningen, siger Peter Aalykke Jensen ifølge SLF´s hjemmeside.

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.
Side 1 af 1925 (38482 artikler)Prev1234567192319241925Next