bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Fokus på tidlige og standfaste majssorter

Mens forædlingsfirmaerne præsenterede sine bud på majssorter, der passer til det nordjyske klima på LandboNords Majsdag, gav konsulenterne et indblik i deres arbejde med at optimere majsavlen.

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges.

Stakken er grundlaget

For mælkeproducent Jan David er der ingen tvivl om, at det er i stakken, problemerne skal forebygges og grundstenen til en velfungerende besætning bliver lagt. Med god stak-management og ensileringsmiddel er det derfor slut med tørsyre på foderbordet.

Ny bog går bag om innovativ mælke- og osteproduktion

Bogen »NaturGræsMælk« beskriver, hvordan man kan forvandle naturarealer til fødevarer af høj værdi på en bæredygtig måde.

DC hæver kødkvægstillæget med 25 øre

Der er godt gang i markedet for Dansk Kødkvæg, og det har været stabilt i en periode nu. Men det er ikke blevet matchet i tilførslerne, og det får Danish Crown Beef til at justere tillægget op med 25 øre.

Hørfrø har løftet ydelsen fra 30 til 40 kg mælk

Mælkeproducent Holger Hedelund fra Ry har øget den gennemsnitlige ydelse pr. dag i sin holsteinbesætning fra 30 til 40 kg mælk. Virkemidlet er ekstruderet hørfrø i foderet.

Begynder at tage roer op i næste uge

Fra næste uge tildeles køerne på Mosegaarden fem kilo snittede roer, og stille og roligt øges rationen til mellem 20-25 kilo roer pr. ko dagligt.

Har status 2 - men mærker intet til det

Kampen mod Salmonella Dublin går stille og roligt den rigtige vej, men det kan være svært at motivere sig selv, når hverken kalve, kvier eller køer har symptomer på sygdommen.

Transporterer let tung gylle over lange distancer

Nyudviklet stempelpumpe kan pumpe tyk gylle på længder helt op til 900 meter, forsikrer LJM – Lind Jensen Agro.

Ekstrem interesse for avl og for at vinde

Andreas Haugaard, mælkeproducent på Fladhøjgaard i Himmerland, ved ikke om han skal kalde sig selv en vanvittig nørd eller autist. For konkurrencegenet er tændt døgnet rundt, og måske især når snakken falder på avl.

Fra far til søn på få måneder

Fra at ordet generationsskifte var noget der lå flere år ud i fremtiden, til underskriften blev sat, gik der kun få måneder på Fladhøjgaard i Himmerland, indtil Andreas Haugaard 1. juni overtog ejendommen efter sin far.

Mindre mælkefeber om sommeren

Nye data viser, at jersey-besætninger oplever færre tilfælde af mælkefeber om sommeren.

Sidste chance for tilskud til kvæg-byggeri

Projektkonsulent råder alle kalve- og mælkeproducenter, der vil bygge nyt eller bygge til, til at søge efterårets tilskudspulje, da det er sidste chance for at få del i penge fra det nuværende landdistriktsprogram.

Amerikansk begejstring for kalciumbinder

En ekspert i ernæring kalder kalciumbinderen X-Zelit et kærkomment redskab til forebyggelse af mælkefeber i det amerikanske Midtvesten.