bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Økokampagne styrker mejeriers salg i Kina

Trods coronaudfordringer gavner Mejeriforeningens kampagne »Økologi i Kina 2020-2022« både afsætningen og viden om dansk økologi i Kina. Det mener de tre mejerier, der er med i fremstødet.

Her er landsresultatet for ydelseskontrollen

10 kg EKM mere end sidste år og 1.267 årskøer mere. Det er to af resultaterne fra RYK’s kontrolår 2019/2020, der ikke byder på de store ændringer i forhold til året før.

Ønske om retssag trods udsigt til frifindelse

Hos anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi var der ikke på noget tidspunkt tanker om at bede om en frifindelse til landmand Vagn Bundgaard fra Frøstrup.

En decemberdag med store konsekvenser

Efter næsten to år kunne nu tidligere kødkvægsavler, Vagn Bundgaard fra Frøstrup ved Thisted, endelig se sig selv frifundet for at bryde dyreværnsloven.

Bestyrelsesmedlem i Arla afviser kritik

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at bestyrelsen kan fastsætte tillæg og fradrag, siger Steen Nørgaard Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Arla Foods, til kritikken fra repræsentantskabsmedlemmerne Gregers Kristensen og Bent Lund.

Bestyrelsen følger ikke selskabets vedtægter

Arlas repræsentantskab skal ifølge vedtægterne vedtage de overordnede retningslinjer for mælkeafregningen til andelshaverne. Men det er aldrig sket. Dermed har bestyrelsen ikke mandat til at lave specialmælk, siger to Arla-valgte. De efterlyser mere demokrati og gennemsigtighed i det store selskab.

Arla klimakompenserer for 90 millioner liter økomælk

Arla er i fuld gang med at reducere sin klimapåvirkning gennem en lang række initiativer hele vejen fra gård til forbruger. Og nu bliver Arla ØKO CO2e-neutral ved hjælp af klimakompensation, hvilket betyder at udledningen fra 90 millioner liter mælk bliver udlignet via investering i skovprojekter.

Malkeanlæg med »alt i udstyr«

Den nye Grotrian-malkestald på Tinghøjgaard overvåger og registrerer alt. Det betyder blandt andet, at den himmerlandske kvægejendom har meldt sig ud af RYK og dermed ydelseskontrollen. Det har givet en besparelse på 300.000 kroner om året.

Kæmpe malkestaldsprojekt står færdigt og malker nu 1.200 køer

Tinghøjgaard i Himmerland har været igennem et enormt malkestaldsprojekt. Der er blevet etableret en ny 2x42-malkestald i eksisterende rammer og flyttet et 2x12-malkeanlæg til en gammel 77´er-malkegrav, hvor det er genetableret.

Markedet for oksekød er uforudsigeligt

Uforudsigelighed præger fortsat markedssituationen for okse- og kalvekød både nationalt og globalt, lyder det fra det private slagteri Himmerlandskød A/S.

Den gyldne middelvej mellem klima og dyrevelfærd

Som udgangspunkt er der mange konflikter mellem klimavenlighed og dyrevelfærd, når man snakker malkekøer. Data er midlet til at finde den gyldne middelvej, men der venter et stort indsamlings- og valideringsarbejde, før vejen kan udstikkes.

Ingen julefrokoster giver håb om mere oksekødssalg

Der er ikke mange lyspunkter udenfor landets grænser, når det kommer til markedet for okse- og kalvekød, melder Danish Crown Beef. Men da der ikke er julefrokoster i større omfang, er der håb om, at der bliver mere plads til oksekød i salget.

Mindre plads og mindre metan

Dansk mælke- og kvægproduktion har fortsat en fremtid, spår formanden for L&F’s Klima-Advisory Board, men skrumpende landbrugsareal og øgede krav til klimabelastning kræver, at der tænkes i nye baner.