bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Vertikal ventilation hjælper køerne gennem varmen

Mens den horisontale »edderkop« hos Thomas Hansen, Rødding, giver god effekt i stalden om vinteren, har han oplevet større effekt med vertikal ventilation i varme perioder. Derfor har han nu seks vertikale ventilatorer i stalden.

Varmestress koster mælk og sundhed

Varmestress har tidligere år kostet tre-fire kg mælk pr. ko om dagen i mange besætninger. Samtidig øger høje temperaturer og høj luftfugtighed risikoen for yverbetændelse og andre sundhedsproblemer.

Danish Crown Beef hæver noteringen

Noteringen for køer, kvier og stude over 42 måneder øges med 30 øre. Ifølge Danish Crown Beef så giver genåbningen af samfundet fornyet luft til okse- og kalvekødsmarkedet.

Dobbelt op på gær kan sikre ydelsen, når varmen rammer

Når indekset for varmestress går op, går mælkeydelsen ned. Tilsætning af ekstra gær i foderet kan dog være med til at holde vommen i balance og dermed sikre ædeadfærd og ydelse.

Kom med til webinar om kalveproduktion

Hvis alle i værdikæden arbejder sammen, er der penge at hente på bundlinjen, lyder det fra Task Force Kalve.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Kvæg-program med inspiration fra fitness

Syddansk Kvæg har sammen med landbrugsrådgivere fra SLF og LRS skabt et træningsforløb, der ifølge dem øger indtjening og overblik i kvægstalden. Ideen til Cash Cow blev skabt efter et fitnesscenter-forløb.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Få tjek på smittebeskyttelsen i staldene

- Vi burde se på smittebeskyttelse i vores stalde som bedriftens virusprogram, anbefaler faglig chefkonsulent Anja Juul Freudendal, Velas byggerådgivning.