bannerPos

Aktuelle nyheder om Kvæg

Her på siden samler vi de vigtigste nyheder og gode råd om kvæg.

For at være helt up-to-date kan du også vælge at abonnere på vores ugentlige kvæg nyhedsbrev, som du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Fremtidens køer er sikret

Hos kvægavlsselskabet Viking kører inseminørerne som de plejer, dog med de corona-forholdsregler, der kendes fra det øvrige samfund. Produktionen kører uden problemer, der tappes stadig sæd, og lagrene er fyldt op.

Stor interesse for calcium-bolus

Økologerne har manglet et effektivt calciumtilskud til at mindske risikoen for mælkefeber, vurderer man hos R2 Agro, der har mærket stor interesse for sin nye calcium-bolus.

Større klimaværdi, men dårligere økonomi i høj fedttildeling

Mens man både kan reducere klimaftrykket en smule og tjene penge ved at erstatte tilskudsfedt i foderet med fedtsyrer fra rapsfrø op til 35 gram pr. kilo tørstof, er der ikke økonomi i højere tildeling af rapsfedt, som ellers ville give større klimagevinst.

Kreaturnoteringer i kraftigt fald

Danish Crowns notering på kreaturer sænkes op til 80 øre pr. kg.

- Så himmelråbende, at man ikke engang kan finde artige ord

Klimarådets anbefalinger om afgifter på kød, ost og mælk er så massive, at forbrugerne vil falde fra, lyder det i en skrivelse fra LDM.

DC opfordrer landmænd til at lade de fede køer blive i stalden

Restauranter er lukket ned og efterspørger derfor ikke lækre stykker oksekød. Derfor opfordrer Danish Crown til, man lader de store køer gå i stalden, for at undgå en overproduktion i forhold til den lavere efterspørgsel.

- Worst-case-scenariet er ikke særligt sjovt

Mælkeproducent Claus Fenger fra Odder håber på, at hans unge ansatte er for sunde til at blive syge af Covid-19.

- Vi skal leve et normalt liv, men tage vores forholdsregler

Et af emnerne på gårsdagens tavlemøde på bedriften ved kvægformand Christian Lund var coronavirus. Han opfordrede sine medarbejdere til at leve et normalt liv, gøre hvad der skal til for, at de kan passe deres arbejde, tage deres forholdsregler og følge regeringens retningslinjer.

Lette veje til bedre smittebeskyttelse

- Det skal være nemt, for så bliver det gjort, lyder det fra bygningskonsulent Robert Pedersen, BK Nord, der på Kvægkongressen gav en række bud på, hvordan man kan forbedre smittebeskyttelsen på bedriften.

Agro Nord med pil opad

Mens det endelige aftal besøgende endnu ikke er talt op, glæder kvægfagmessen sig over, at det tyder på mellem 4.000-5.000 besøgende, måske endda med pil opad.