bannerPos

Velas hilser øget fynsk konkurrence velkommen

Sidste år blev det besluttet at fusionere LMO og Centrovice. Det førte til Velas. Herfra lyder det fra formand Nis Hjort (tv), at han hilser øget konkurrence på Fyn velkommen. Han ses her med Velas-diretktør, Jan Winther.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
31-07-2020 17:03
Der er overhovedet ingen »bad feelings« fra vores side over det her, lyder det fra Velas-formand, Nis Hjort efter, at LandboSyd nu åbner kontor på Fyn.

Hos Velas, der lige nu sidder tungt på rådgivningen på Fyn – et af selskabets ejere er således fynske Centrovice – der tager man det helt roligt over nyheden om, at LandboSyd nu træder ind på markedet. Det siger Nis Hjort, der er formand for Velas.

Han fortæller, at fredag eftermiddag var første gang overhovedet, at han hørte om de sønderjyske planer på Fyn. 

- Der er jo allerede konkurrence på Fyn i forvejen med flere aktører. Så det her er der jo ikke noget i. Vi hilser det sådan set velkommen, at der er nogle, der vil tilbyde landbrugsrådgivning, og det tror jeg godt, at vi kan være med på. Så der er overhovedet ingen »bad feelings« fra vores side over det her.

I hilser det altså ligefrem velkommen, at der kommer mere konkurrence. Hvorfor det?

- Jamen, vi har den grundlæggende opfattelse – det er jo også derfor, at vi selv ekspanderer rundt omkring – at jo mere konkurrence, jo flere muligheder for landmændene, det gør kun os alle sammen skarpere. Så det her er altså sådan set okay for os. Det er okay, at vi bliver prøvet af. Og det tror vi godt, at vi  kan tåle, siger Nis Hjort.

Han fortæller, at i modsætning til LandboSyd, så oplever man hos Velas, der geografisk dækker Fyn, og store dele af Østjylland og Midtjylland ikke, at man har problemer med at rekruttere nye medarbejdere. 

- Jeg synes aldrig, at vi har haft problemer med at finde kvalificerede medarbejdere. Det har altid været okay. Og jeg ved ikke, om LandboSyd nu får det lettere på den front. Det må være deres vurdering.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

 

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.

Tiden er oplagt til skovning af løvtræ

Verdensøkonomien påvirker løvtræsmarkedet, og de senere år er forårsmarkedet lukket ned allerede efter kort tid. Er man skovejer og har løv på hylden, kan efteråret derfor være en god mulighed for afsætning, råder skovfoged.
Side 1 af 1924 (38477 artikler)Prev1234567192219231924Next