bannerPos

Goodvalleys indtjening tager syvmileskridt

Goodvalley driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland. Arkivfoto
02-06-2020 12:41

Goodvalley, der driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland, fik et kæmpe løft i omsætning og indtjening i første kvartal.

Aktieselskabet Goodvalley kom ud af årets første kvartal med et kæmpe løft i omsætning og indtjening, viser selskabets kvartalsregnskab.

Årsagen er et løft i svineprisen fra et gennemsnit på 9,07 kroner pr. kg svinekød i første kvartal 2019 til 13,57 kroner pr. kg i gennemsnit i første kvartal 2020.

Ifølge en kvartalsmeddelelse steg koncernomsætningen med 24 procent til 399 millioner kroner mod 322 millioner kroner i 2019, og driftsindtjeningen steg til 131 millioner kroner mod 37 millioner kroner i 2019.

- Vi profitterede af at levere høj produktionseffektivitet og øge salget på vores markeder til en højere gennemsnitspris, siger administrerende direktør Hans Henrik Pedersen i en kommentar til resultaterne.

Det store landbrug med en række danske landmænd som aktionærer driver svineproduktion på 34 farme i Polen, Ukraine og Rusland.

Positive udsigter

Goodvalley fastholder udsigterne for 2020 og forventer en omsætning på 1.600-1.750 millioner kroner og et justeret driftsresultat (Ebitda) på 320-380 millioner kroner. 

Virksomheden er i høj grad selvforsynende med foder, avl og slagtning af svin samt elektricitet og gødning baseret på biogasproduktion. 

mip

 

 

 

 

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next