bannerPos

Globalt selskab overtager Biomin i millardhandel

Biomin, der blandt andet producerer fodertilsætningsstoffer, er en del af Erber Group, som netop er blevet opkøbt i en gigantisk handel.
12-06-2020 13:43

Selskabet Royal DSM overtager Erber Group, som ejer det i landbruget velkendte firma Biomin.

Royal DSM, der er en global virksomhed inden for ernæring, sundhed og bæredygtighed, køber det Østrig-baserede selskab Erber Group til en værdi af 980 millioner euro (7,3 milliarder kroner, red.).

Erber Group ejer virksomhederne Biomin og Romer Labs, der er specialiserede primært inden for mykotoksin-risikostyring samt løsninger inden for dyretarmsundhed, foder og fødevarer. Romer Labs supplerer også DSM’s salg af ernærings- og sundhedstilbud til mennesker.

De opkøbte virksomheder har ifølge DSM samlet set haft et salg på 330 millioner euro (2,5 milliarder kroner) det seneste år. Desuden har de en omregnet Ebitda-margen på over 20 procent set over de seneste tolv måneder (​​til og med marts 2020) med en høj, encifret organisk salgsvækst i de sidste fem år.

- Med avancerede forsknings- og produktionsfaciliteter og cirka 1.200 medarbejdere over hele i verden er erhvervelsen af ​​Erber Group en unik strategisk mulighed, der giver indtjeningsfremmende synergier, lyder det i en meddelelse fra DSM.

Foderalternativer

Biomin er med forskellige patenterede løsninger ifølge DSM verdensledende på markedet for risikostyring af mykotoksiner. Og med produktion af foderalternativer til antibiotika er virksomheden også blandt de største inden for management af dyretarmsundhed.

Handlen forventes afsluttet i fjerde kvartal i 2020.

Erber Groups to virksomheder Sanphar og EFB er ikke en del af opkøbet.

mip

 

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next