bannerPos

FirstFarms sælger jord og opjusterer forventninger

- Med dette salg realiserer vi en væsentlig og tilfredsstillende avance fra vores udvikling af jorden i Vestrumænien, siger administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard.
10-06-2020 09:40

FirstFarms A/S sælger 1.675 hektar jord i Rumænien og forventer, at det vil påvirke resultatet før renter med 40 millioner kroner over de næste 8-11 måneder.

FirstFarms A/S underskrev tirsdag en betinget salgsaftale i forlængelse af aftalen i april om salg af 1.675 hektar jord i Vestrumænien. 

Den forventede salgspris udgør 85 mllioner kroner, og avancen fra salget vil påvirke resultatet før renter (EBIT) med 40 millioner kroner over de kommende 11 måneder, hvor jorden sælges løbende, vurderer FirstFarms.

- Med dette salg realiserer vi en væsentlig og tilfredsstillende avance fra vores udvikling af jorden i Vestrumænien, siger administrerende direktør i FirstFarms, Anders H. Nørgaard.

Han oplyser, at jorden er opkøbt i 2007-2008 og har været drevet af FirstFarms de seneste fem år – uden tilfredsstillende driftsresultater, men med en værdiforøgelse af jorden i form af omfattende grøftning, jordbytte samt forbedring af jordstrukturen.

Skjulte værdier

Anders H. Nørgaard forklarer, at FirstFarms’ jord er bogført i regnskabet til anskaffelsespriser og ikke dagspriser.

- Det er derfor først ved et salg af jorden, at den opsparede værdiforøgelse af jorden realiseres. Derfor er jeg glad for, at de væsentlige skjulte værdier i vores jordportefølje delvis kan realiseres ved dette salg, lyder det fra topchefen. 

Med salget styrkes FirstFarms’ likvide beredskab med 85 millioner kroner, da jorden ikke er belånt.

FirstFarms havde ultimo 2019 en bogført jordværdi på 346 millioner kroner (9.200 hektar) med en vurderet dagspris på 615 millioner kroner.

- Vi vurderer løbende jordstrategien i de enkelte afdelinger, og hvorvidt jorden skal drives, udlejes eller sælges, siger Anders H. Nørgaard i en kommentar til forskellen mellem den bogførte værdi og den vurderede dagspris.

Opjusterer

I kølvandet på jordsalget opjusterer FirstFarms de udmeldte forventninger til 2020 med 20 millioner kroner til et EBITDA-resultat (før renter, skatter og afskrivninger) i intervallet 95-120 millioner kroner og et EBIT-resultat (før renter) på 45-70 millioner kroner. I 2019 realiserede aktieselskabet et EBITDA på 96 mllioner kroner og et EBIT på 48 millioner kroner.

Vestrumænien udgør fem procent af selskabets samlede omsætning.

mip

 

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next