bannerPos

Danish Crown genoptager planlægning af nyt hovedkontor

Der er mangel på kvadratmeter på Danish Crowns nuværende hovedkontor på Marsvej 43, og bygningen står over for en totalrenovering.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
25-05-2020 09:56
Hvis alt går efter planen, er Danish Crowns nye hovedkontor indflytningsklar ultimo 2022, men først venter nedrivning af en nedlagt pølsefabrik og en udbudsrunde på det nye byggeri.

Alle Danish Crowns medarbejdere i Randers skal samles i et nyt hovedkontor på Tulipvej, hvor Danish Crown Foods allerede har sin administration i dag.

Det står klart, efter at bestyrelsen har vedtaget en plan for opførelsen af et nyt hovedkontor på den grund i Randers, hvor der i dag ligger en tidligere pølsefabrik, som ikke længere er i brug.

Planen er, at pølsefabrikken skal rives ned, og at der i stedet skal opføres et nyt og moderne hovedkontor, som sammen med Danish Crown Foods’ nuværende bygninger på Tulipvej 1 i Randers skal udgøre koncernens nye hovedkontor.

Bestyrelsen har nu godkendt, at Danish Crown begynder nedrivningen af pølsefabrikken på Tulipvej 3 og sender projektet i udbud. Nedrivningstilladelsen er givet fra Randers Kommune.

Mangel på kvadratmeter

- Vi har en strategi om at arbejde mere som en samlet virksomhed. Selv om begge hovedkontorer i dag er i Randers, skal man køre mellem de to. Det vil give en masse synergier at samle medarbejderne på de to adresser, fordi der ofte er mange overlap mellem arbejdsopgaverne, siger Group COO Preben Sunke.

Derudover er der mangel på kvadratmeter på Danish Crowns nuværende hovedkontor på Marsvej 43, og bygningen står over for en totalrenovering.

Beregninger har ifølge Danish Crown vist, at der ikke er den store forskel på at renovere bygningerne på Marsvej 43 og at bygge et helt nyt hovedkontor, som samtidig har mere plads.

- Marsvej 43 er fyldt helt op, og der er et behov for flere mødelokaler, som ganske enkelt ikke er muligt. Vi flyttede ind på Marsvej i starten i 1991, og byggeriet står nu foran en totalrenovering. Når vi bygger nyt, får vi besparelser på energi, vi sparer penge på vedligeholdelse, vi kommer til at udnytte synergier mellem funktioner bedre, og vi har allerede grunden. Sidst, men ikke mindst, kan vi sælge bygningen på Marsvej, så reelt betyder det, at omkostningerne ved at bygge et nyt hovedkontor vil være stort set det samme som at renovere de eksisterende bygninger, siger Preben Sunke.

Hvordan det nye hovedkontor kommer til at se ud, er uvist, da hele projektet bliver sendt i udbud, hvor de inviterede også kommer med et bud på arkitekturen. Danish Crown har dog nogle krav og ønsker til det nye hovedkontor.

- Selv om det hele bliver sendt i udbud, er der nogle krav og ønsker fra vores side. Det er f.eks. en kantine med åbent køkken og et showkøkken, der kan bruges til blandt andet kundearrangementer. Det skal være i stueetagen, hvor vi gerne vil vise vores identitet tydeligt frem. De øverste etager skal være arbejdspladser. Derudover har vi et ønske om, at de to bygninger – den nye og Danish Crown Foods’ nuværende hovedkontor – bliver forbundet på en eller anden måde, siger Preben Sunke.

Preben Sunke fortæller, at man håber, at det nye hovedkontor er indflytningsklar ultimo 2022, men det hele kommer til at afhænge af, hvor lang tid, de forskellige processer som nedrivning, udbud osv., kommer til at tage.

aldo

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next