bannerPos

- Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn

Der er ingen tvivl om, at Sønderjylland er vores kerneområde, men nu tænker vi lidt bredere, og det er primært for at kunne rekruttere bredere, siger Sune Aagot Sckerl

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
31-07-2020 16:45
LandboSyds direktør, Sune Aagot Sckerl, fortæller, at den primære årsag til nyt kontor på Fyn er, at det øger muligheden for at rekruttere arbejdskraft. Erobring af fynske rådgivningskunder vil kun være en positiv biting, siger han.

Hos LandboSyd lyder det fra direktør Sune Aagot Sckerl til Effektivt Landbrug, at etableringen af et kontor i Odense er en konsekvens af, hvor vanskeligt virksomheden har med at rekruttere kvalificerede medarbejdere til sit kontor i Aabenraa. En udfordring der altså særligt rammer den økonomiske rådgivning.

- Jamen, det er den primære årsag. Vi må erkende, at vi i forskel til alle andre landboforeninger er placeret i yderperiferien af Danmark. Det gør, at vi har vanskeligere end andre med at rekruttere.

- Derfor er logikken, at vi tænker lidt mere Syddanmark end Sønderjylland. Der er ingen tvivl om, at Sønderjylland er vores kerneområde, men nu tænker vi lidt bredere, og det er primært for at kunne rekruttere bredere, siger han.

I starter med 5-8 medarbejdere, men skriver det kun er til at starte med. Hvor stort skal det så vokse til?

Det kan jeg ikke svare på. Det er ikke et mål i sig selv. Det er et mål i sig selv, at vi får bedre muligheder for rekruttere bedre medarbejdere. Og det kan vi nu. Det er ikke et mål i sig selv at blive store på Fyn.

Men I kan vel også hente nogle nye kunder, når I nu kommer til Fyn?

- Ja, det kan vi ikke udelukke. Det tager vi så som en positiv biting.

Men de rådgivere, der arbejder i Odense, skal altså rådgive jeres sønderjyske kunder?

- Ja, det er fuldstændig rigtigt. Og det bliver en ny øvelse for os at gå fra at have et kontor til at kunne agere i en splittet geografi. Altså, dem der sidder i Odense, skal kunne løse opgaver i Sønderjylland. Og det kan de selvfølgelig også. Det kan man i så mange andre virksomheder.

Skal de hos Velas ryste i bukserne over, at I nu kommer ind på det fynske marked?

- Nej, selvfølgelig skal de da ikke det. De er så meget større end os. Men jeg er da spændt på deres reaktion. Vi gør dog det her for vores egen skyld, siger Sune Aagot Sckerl.

Han fortæller, at man allerede nu har ansat de medarbejdere, som skal arbejde fra 1. september på LandboSyds nye kontor i Odense.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 22 67 35

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.

Tiden er oplagt til skovning af løvtræ

Verdensøkonomien påvirker løvtræsmarkedet, og de senere år er forårsmarkedet lukket ned allerede efter kort tid. Er man skovejer og har løv på hylden, kan efteråret derfor være en god mulighed for afsætning, råder skovfoged.
Side 1 af 1924 (38477 artikler)Prev1234567192219231924Next