bannerPos

Dansk EM-guld i traktortræk

Der blev dystet på hestekræfter og trækkraft, da EM i Tractor Pulling i weekenden fandt sted i Brande. Foto: Dansk Tractor Pulling

Redaktionen

10-09-2019 13:19
Flotte danske placeringer, da EM i Tractor Pulling i weekenden fandt sted i Brande

Det gav i den grad hjemmebane-glæde da weekendens EM i Tractor Pulling fandt sted i Brande. For mens flere danske deltagere måtte drage skuffede hjem, gik det helt anderledes for Michael Galsgaard fra Hurup, Thy.

Han kan nemlig nu kalde sig Europamester i Pro Stock-klassen, hvor han sikrede sig EM-guld.

- Det er rigtig dejligt. Det må jeg sige. Vi ramte dagen og gjorde det, vi skulle. Det hele flaskede sig for os, så det er en dejlig fornemmelse, sagde den glade guldvinder ifølge TV Midtvest.

Arrangørerne kan se tilbage på en vellykket weekend, hvor vejret dog ind imellem kom til at spille dem et puds. Kraftige regnbyger gjorde nemlig, at flere af konkurrencerne måtte afbrydes undervejs – men alt blev dog gennemført til sidst.

jba

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next