bannerPos

Prisen for sukker begynder at gå godt op

Prisen for sukker banker igen mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning ved 400 pund. Ved brud i opadgående retning vil vi endegyldigt få bekræftet, at prisen for sukker skal op.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
07-08-2020 21:58

Prisen for sukker er nu begyndt at rykke godt på sig i opadgående retning.

De seneste måneders kraftige prisstigning betyder, at sukkerprisen netop nu står over for en altafgørende opadgående test.

Bliver det til et opadgående brud, hvilket jeg forventer, så begynder det igen at se mere positivt ud for sukkerproducenter efter en lang årrække med dårlige og lave afregningspriser.

Selvom prisen for sukker igen rykker kraftigt op, så er sukkerprisen stadig forholdsvis lav set i det store perspektiv. I september måned sidste år var sukkerprisen på afgrødebørsen LIFFE i London nede og bunde ud ved 300 britiske pund pr. ton.

Dette bundniveau har sukkerprisen prøvet kræfter med ad flere omgange hen over de seneste godt to og et halvt år. Heller ikke tilbage i september måned sidste år kunne sukkerprisen bryde under dette afgørende bundniveau.

Kan den bryde? 

Den korte trend er allerede op, efter at prisen for sukker tilbage i april var nede og runde ved en bund på godt og vel 330 pund pr. ton. Det er dermed en prisbund, der ligger højere end prisbunden fra september måned sidste år ved 300 pund pr. ton.

I skrivende stund handler prisen for en enkelt sukkerfuture på LIFFE-børsennn til lige godt 378 pund pr. ton. Trenden vendte til op, da prisen for sukker brød igennem et gammelt modstandsniveau ved 350 britiske pund pr. ton.

Med bruddet gik jeg i køb på sukker, og denne anbefaling holder den dag i dag, hvor sukkerprisen prøver kræfter med modstand i 400 britiske pund.

Gyldent kryds

Et brud over 400 britiske pund vil frembringe en decideret langsigtet trendvending, og herefter vil der teknisk set være mulighed for en yderligere prisstigning op i området omkring 500 britiske pund pr. ton.

De tekniske indikatorer virker stærke og bakker derfor op om, at prisen for sukker skal op i løbet af 2020. Således udviser de to indikatorer RSI og MACD stigende styrke i opadgående retning.

Ydermere har de glidende gennemsnit skabt et »gyldent kryds«. Et gyldent kryds opstår, når det 20 ugers glidende gennemsnit bryder over det 50 ugers glidende gennemsnit.

Et gyldent kryds er at opfatte som en langsigtet trendvending fra ned til op.

Det ser derfor godt ud for sukkerproducenterne i 2020 efter en årrække med alt for lave afregningspriser

LIFFE Sukker, 1st pos.

Aktuel pris: 378 GBP/MT

Anbefaling

Prisen for sukker gik i optrend med bruddet op over 350 britiske pund pr. ton. Med bruddet gik jeg derfor i køb på sukker. Jeg forventer fortsat, at sukkerprisen skal godt op i løbet af 2020 imod området omkring 500 britiske pund.

Analyse

Modstand: 400 £

Støtte: 300 £

Trend kort: Op

Trend lang: Hen

 

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.

Tiden er oplagt til skovning af løvtræ

Verdensøkonomien påvirker løvtræsmarkedet, og de senere år er forårsmarkedet lukket ned allerede efter kort tid. Er man skovejer og har løv på hylden, kan efteråret derfor være en god mulighed for afsætning, råder skovfoged.
Side 1 af 1924 (38477 artikler)Prev1234567192219231924Next