bannerPos

Prisen for sojabønner fortsætter i sidelæns handel

Ugegraf for CBOT Sojabønner, første position i US cent pr. bushel Prisen for sojabønner kan forventes at handle til siden i lang tid fremover. Set i det store perspektiv er prisen for soja lav. Men samtidig er det svært at se, hvad der skal få prisen for soja til at stige, nu hvor situationen for sojabønner i USA er så god, som tilfældet er i år.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
29-07-2020 21:22

Prisen for sojabønner er kommet en anelse op siden april måned. Men set i det helt store perspektiv så ligger prisen for sojabønner fortsat og handler på et meget lavt niveau. Med udsigten til en god amerikansk høst med sojabønner i år og med noget nær en perfekt kvalitet, så er der grænser for, hvor meget højere op sojaprisen kan gå. Derimod forventer jeg, at prisen for sojabønner vil fortsætte den sidelæns handel, der har gjort sig gældende siden starten af 2018.

Siden 2018 har prisen for sojabønner på afgrødebørsen i Chicago handlet i et sidelæns prisinterval på et lavt niveau. Det sidelæns handelsinterval går fra et bundniveau i 790 US-cent pr. bushel og op til et top og modstandsniveau ved en pris i 960 US-cent pr. bushel. Toppen af intervallet i 960 euro blev en realitet ved årets begyndelse.

Udsigt til lang tids intervalhandel

I forbindelse med coronakrisen var sojaprisen i april måned nede og teste intervallets bundniveau i 790 US-cent pr. bushel. Testen af intervallets bundniveau blev dog afvist, og i skrivende stund handler prisen for sojabønner således til 897 US-cent pr. bushel. Dermed har prisen for sojabønner nu retning op mod intervallets top i 960 US-cent pr. bushel. Selvom prisen for soja lige nu er opadgående, så tvivler jeg på, at den vil bryde op over intervallets top fra årets begyndelse ved 960 US-cent pr. bushel. Især hvis vi tager i betragtning, at sojaen i USA befinder sig i en meget optimal tilstand i år.

De tekniske indikatorer ligger og handler sidelæns. Derfor signalerer de tekniske indikatorer også, at vi må forvente at se en sojapris, der i lang tid fremadrettet fortsat skal handle op og ned i det prisinterval, der har udviklet sig siden starten af 2018.

CBOT Sojabønner, 1st pos.

Aktuel pris: 896 USc/Bsh

Anbefaling

Prisen for sojabønner (såvel som sojaskrå) er lav. Selvom det er gået godt opad for sojaprisen siden april måned, så er stigningspotentialet her fra ret så begrænset. Derimod ser det ud til at den sidelæns handel op og ned, der begyndte i starten af 2018 skal fortsætte i lang tid fremadrettet.

Analyse

Modstand: 960 USc

Støtte: 790 USc

Trend kort: Op

Trend lang: Hen

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.

Tiden er oplagt til skovning af løvtræ

Verdensøkonomien påvirker løvtræsmarkedet, og de senere år er forårsmarkedet lukket ned allerede efter kort tid. Er man skovejer og har løv på hylden, kan efteråret derfor være en god mulighed for afsætning, råder skovfoged.
Side 1 af 1924 (38477 artikler)Prev1234567192219231924Next