bannerPos

Olieprisen med afgørende nedadgående brud

Brent-olie, første position i dollar pr. tønde Prisen for Brent (råolie) har netop brudt et halvt års sidelæns handel i nedadgående retning. Målet for olieprisen ligger nu nede i området omkring 20 til 30 dollar. En oliepris i dette leje vil være oplagt for indkøb.
30-10-2020 21:10

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Forleden kunne jeg skrive om en meget stabil oliepris, der ikke så ud til at ville hverken opad eller nedad.

I dag er situationen en anden. Således har olieprisen i løbet af ugen foretaget et kraftigt dyk i nedadgående retning i sympati med de store kursfald, der har gjort sig gældende på alverdens aktiemarkeder.

Ligesom aktiemarkedet er olieprisen derfor også i denne uge gået tilbage i nedtrend efter godt et halvt år med meget stabil sidelæns handel.

Forskellen på aktiemarkedet og oliemarkedet er, at aktierne ligger højt og derfor kan falde meget. Derimod ligger olieprisen i forvejen lavt, hvilket sætter en naturlig grænse for, hvor langt ned olieprisen kan gå her fra.

Mulighed

Derfor opfatter jeg den aktuelle situation med en faldende oliepris som en mulighed for at købe op på langt sigt, når det igen begynder at pege opad. I første omgang ser det dog ud til, at vi skal se en oliepris søger yderligere sydover.

I skrivende stund handler prisen for den europæiske referenceolie, Brent, til 37,65 dollar pr. tønde efter i går at have været nede i 36,60 dollar pr. tønde.

Dermed har olieprisen netop brudt bunden af det prisinterval, der har udviklet sig siden juni måned, gående fra bund og støtte ved 37 dollar pr. tønde og op til top og modstand i godt 46 dollar pr. tønde.

Med denne uges nedadgående brud kan en ny nedtur til bunde fra coronakrisens første fremfærd ved 15 dollar ikke udelukkes.

Mål i 20-30 dollar

Dog tror jeg ikke, at olieprisen skal helt tilbage mod de 15 dollar fra april måned. Situationen var langt mere kaotisk på oliemarkedet under første coronabølge.

Men nedad forventer jeg, at det vil gå i en periode. Umiddelbart ser jeg olieprisen have mål nede i området omkring 20 til 30 dollar pr. tønde. En pris i dette leje vil være et oplagt signal til langsigtet indkøb af olie.

De tekniske indikatorer er nu også begyndt at pege nedad efter i lang tid at havde udvist stabilitet. Derfor bakker de tekniske indikatorer også op om denne uges nedadgående brud af de seneste seks måneders stabile sidelæns handel.

Brent, 1st pos.

Aktuel pris:  37,65 Usd/tønde
Anbefaling

Olieprisen bryder i denne uge med et halvt års sidelæns handel – i nedadgående retning. Aktuelt brud under støtte ved 37 dollar har frembragt et salgssignal for olie med mål nede i området omkring 20 til 30 dollar. En pris nede i dette område vil være en oplagt købsmulighed.

Analyse

  • Modstand: 46 $
  • Støtte: 37 $
  • Trend kort: Ned
  • Trend lang: Ned
     

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next