bannerPos

Genmab-aktien ligner stadig en god langsigtet investering

Månedsgraf for Genmab-aktien i kroner Genmab-aktien er kommet stærkt igen efter coronakrisen og ligner fortsat en god langsigtet investering.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
18-06-2020 22:15

Genmab-aktien har i den grad genfundet de kursfaste takter og ligner en god langsigtet investering.

På den helt lange bane ligner Genmab således en aktie, der kan holde det danske OMXC20-index oppe, til trods for de fremtidige kriser, vi nu end måtte gå i møde. Forud for coronakrisen brød aktien et afgørende historisk topniveau. Bruddet frembragte et klassisk fortsættelsesmønster, der på langt sigt kan få aktien kraftigt op.

Nedturen, som stort set alle aktier oplevede i starten af marts, har Genmab-aktien for længst revancheret, og den er nu på vej mod nye rekorder.

Fra 2011 og frem til 2017 var Genmab-aktien inde i en kraftig optur. Den store stigning begyndte ved et lavpunkt omkring blot 20 kroner i 2011 og sluttede seks år efter ved et toppunkt i 1.500 kroner. En optur, der alligevel er til at tage at føle på. Fra 2017 og frem til slutningen af 2018 tog aktien for første gang et ret stort dyk tilbage i grafen. Det resulterede i et lavpunkt i slutningen af 2018 ved 750 kroner. Dermed mistede aktien knap 50 procent af sin værdi på lige godt et års tid.

Kan gå i 3.000 kroner

Siden er det dog igen gået stærkt opad for aktien, der således nu handler til 2.059 kroner. Seneste køb lavede jeg på aktien, da den brød op over det gamle topniveau i 1.500 kroner. Med bruddet fremkom der samtidig et meget stort teknisk fortsættelsesmønster med kursmål oppe i 2.250 kroner.

Med en aktuel kurs på 2.059 kroner nærmer aktien sig med hastige skridt dette kursmål. Men aktien ser stærk ud og kan gå meget højere op. Det ligner lige nu en kursvinder, der sagtens kan søge op mod næste psykologiske og runde prisniveau ved 3.000 kroner. Dette bakkes op af de tekniske indikatorer, der på basis af månedsgrafen signalerer, at aktien er stærk og som bakker op om, at opturen skal fortsætte på den lange bane.

I sidste uge var aktien nede og runde et nyt lavpunkt i 1.814 kroner. Det er nu første bund- og støtteniveau for optrenden i nedadgående retning. Derfor kan der også sættes et forholdsvis tæt salgs- og tabsstop ind for køb af aktien.

Genmab

Aktuel kurs: 2.059 kroner

Anbefaling

Jeg gik senest i køb på Genmab på brud over gammel modstand og kursrekord i 1.500 kroner. Aktien har allerede taget et godt ryk op og ser fortsat stærkt ud. Jeg vil sætte kursmål for aktien oppe ved psykologiske 3.000 kroner. Salgs- og tabsstop kan samtidig sættes forholdsvis tæt ved sidste uges bund i 1.814 kroner. Dermed står vi med en investering med en lav risiko i forhold til gevinstmuligheden.

Analyse

Modstand: 2.140 kr

Støtte: 1.814 kr

Trend kort: Op

Trend lang: Op

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next