bannerPos

Læssere med større rækkevidde

Læssemaskiner bliver oftere og oftere sat på opgaver, der kræver større rækkevidde og bedre løftekapacitet, fortæller Martin Madsen, Brøns Maskinforretning, der her står ved en JCB TM320s. Foto: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
20-07-2020 13:24
- Hvor mange kvægfolk før kun skulle kunne læsse i 2,5-3,0 meters højde, skal mange nu op i 3,5-4,0 meter for blandt andet at læsse møg og majs til biogassen. Derfor er der brug for større rækkevidde. Det samme er tilfældet for blandt andre industrihalmfolket, lyder det fra Martin Madsen, Brøns Maskinforretning.

- Hvor mange kvægfolk før kun skulle kunne læsse i 2,5-3,0 meters højde, skal mange nu op i 3,5-4,0 meter for blandt andet at læsse møg og majs til biogassen. Derfor er der brug for større rækkevidde. Det samme er tilfældet for blandt andre industrihalmfolket, som skal kunne læsse helt op i 12-13 meters højde. Samtidig skal maskinerne også kunne klare tungere læs – en 90x120-balle vejer jo alligevel omkring 600 kg, konstaterer Martin Madsen, Brøns Maskinforretning.

Han lagde forleden vejen forbi Ingemann Larsen på Mors i forbindelse med Agromesse Mors. Her viste han en JCB TM320s-læsser frem. Ingemann Larsen har netop fået forhandlingen af JCB, som bliver importeret af Brøns Maskinforretning.

Martin Madsen forklarer, at han får maskinerne hjem med store motorer for at få dem til at passe bedst muligt til bedrifterne herhjemme. 

- Det er nødvendigt, hvis der er en vogn, der skal slæbes, eller når stakken skal køres sammen i køresiloen, fastslår han.

Motoren på JCB’s TM320s yder 108 kilowatt. Maskinen har en løftekapacitet på 3.200 kg og en maksimal løftehøjde på 5,2 meter.

Målrettet opgaven

Hos den nye forhandler af JCB, Ingemann Larsen, fortæller direktør og salgschef Per Larsen, at kunden typisk køber en JCB-læsser, fordi den passer perfekt til en opgave.

- Den skal ikke kunne lidt af hvert, men løser en specifik opgave på bedriften, konstaterer salgschefen. 

Corona-krisen og udsigten til en sommer uden dyrskuer og andre messer var anledningen til, at en flok maskinhandlere på Mors tidligere på sommeren var gået sammen om Agromesse Mors. 

christian@landbrugnord.dk
telefon +45 61 20 96 68

Prioriter fosfor til majsen

Demonstrationsforsøg syd for Viborg trak godt 250 interesserede, da Velas torsdag afholdt Majstræf på Over Tolstrupsgaards arealer. Der var fokus på fosfor og intelligent brug af både handelsgødning og gylle.

Nye hytter giver mere tid til kalvene

Arnes Smedie udvikler og producerer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet.

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.
Side 1 af 1925 (38482 artikler)Prev1234567192319241925Next