bannerPos

Små kinesiske maskiner - og en stor

- Vi er startet ud i det små med små maskiner. Men nu har vi fået en 10-tons maskine, og det er en stor maskine i vores verden, fortæller Morten Hansen, der er medejer af maskinforretningen Cavato mellem Haslev og Ringsted. Privat foto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
20-07-2020 13:52
Maskinforretningen Cavato Denmark mellem Ringsted og Haslev mærker klart en efterspørgsel på små løftere. Men nu efterspørger landbrugskunderne også maskiner til at tage sig af bigballer, og derfor har forretningen bestilt større maskiner hjem.

I udkanten af Teestrup mellem Haslev og Ringsted har Morten Hansen og Steven Breum bygget en svinestald om til entreprenørmaskinforretningen Cavato Denmark.

Forretningen importerer, sælger, udlejer og reparerer små gravemaskiner fra Kina, men er også begyndt at importere stablere – gaffeltrucks, palleløftere, m.v.

- Vi har da selvfølgelig også landbrugskunder. De efterspørger blandt andet dels reparationer af traktorer, og hvad der ellers er, men ellers efterspørger de små løftere som for eksempel gårdmaskiner. De bruges blandt andet til at løfte halmballer, wrap og bigballer. Og så er der kommet øget efterspørgsel efter maskiner til at tage sig af bigballer i form af teleskoplæssere, og det begynder vi at få hjem nu, siger Morten Hansen, og fortsætter:

- Vi har været lidt forsigtige, men fik for noget tid siden den første 6 tons-maskine hjem. Den havde vi hjemme 7-14 dage, så var den solgt. Og det gav lidt blod på tanden, for så er der også et marked for det. For vi kan sælge sådan en maskine for 260.000 kroner plus moms, fortæller Morten Hansen, der derfor nu har bestilt en 10-tons-maskine hjem.

- Det er en stor maskine i vores verden. 

Hul i markedet

Ifølge Morten Hansen oplever Cavato øget efterspørgsel af maskiner fra Kina.

- Det er et udtryk for, at Cavato har fået foden indenfor på et marked, hvor det især er lidt mindre landbrug, der er på udkig efter maskineri, der passer til deres behov, siger Morten Hansen, og tilføjer:

- Vi har oplevet, at der ikke er så mange brugte maskiner i den mindre segmentering. Samtidig mødte min makker Steven kunder, der ofte spurgte, om han ikke kunne skaffe minilæssere, og den slags udstyr. Og så fandt han en minilæsser, men han vidste jo godt, at i løbet af et halvt år tid ville han nok komme til at skulle ligge og skrue på den også, for det var en brugt maskine, der også var slidt. Og det havde han det sådan set lidt skidt med, så han tænkte, at der måtte være et alternativ til det.

- Og det var bevæggrunden og idegrundlaget til at starte (forretningen er 1,5 år gammel, red.). Altså at finde noget nyt, der måske prismæssigt kunne konkurrere med de brugte maskiner, der er på markedet. 

Skal finde sin plads

Det er dog ikke helt problemfrit at få maskiner fra Kina til Danmark.

- Problemstillingen ved de kinesiske mærker kan være, at nogle af dem er dukket op, og så har folk købt af dem, men så er de forsvundet i løbet af et år, og det er klart, at det har folk set os an på, og det har vi fuld forståelse for, siger Morten Hansen og fortsætter:

- Men i og med at Steven har haft værksted i mange år, har det givet noget ballast på den front, og det er da også meningen, at vi med tiden vil levere totalløsninger. Men vi er jo stadig nye, og skal lige finde vores plads på markedet, siger Morten Hansen.

God proces

Netop den lidt påpasselige tilgang til markedet har været gennemgående i de 18 måneder, som Cavato har eksisteret. For det har også fra virksomhedens side handlet om at få et gennemgående kendskab til maskineriet.

- Jeg synes, vi har gjort det godt i forhold til at få et godt kendskab til vores maskiner. Derfor har vi valgt at køre med noget udlejning, inden vi for alvor begyndte at fokusere på salg. Og vi har jo flere af vores maskiner, der har kørt 100-200 timer i marken. 

- Derfor synes vi, at vi med god samvittighed kan sige til kunderne, at vi har fået testet maskineriet ordentligt igennem, og det måske holder bedre, end man kunne have forudset.

- Jeg synes faktisk, at man får lidt mere og lidt bedre produkt, end priserne indikerer, uden at man skal prøve at oversælge det. Men det er jo på prisen, man først bliver vurderet på. Men vi har visse af vores maskiner til lån på prøve. På den måde kan kunderne se maskinerne an omkring brugbarhed og så videre. Det synes vi er den rigtige indgangsvinkel, lyder det fra Morten Hansen.

henning@effektivtlandbrug.dk
telefon +45 61 20 96 66

Fokus på det rette match mellem ko og tyr

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. Hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det nemlig både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der rådgiver inden for metoden.

Skyd majssåningen et par uger for bedste udbytte

En god fremspiring i majsen kræver en ordentlig jordtemperatur – og det får man ikke i midten af april, lyder det fra grovfoderrådgiver fra Velas.

Seges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.
Side 1 af 1924 (38480 artikler)Prev1234567192219231924Next