bannerPos

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Møbelgiganten Jysk vil fremadrettet kun have møbler produceret fra skove, der leverer FSC-certificeret træ.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
18-09-2020 22:04
Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

I fremtiden kommer man ikke sovende til rollen som leverandør til dyne- og møbelkæden Jysk. Firmaet vil nemlig fremadrettet kun have møbler produceret fra skove, der leverer FSC-certificeret træ.

En FSC-skov er kendetegnet ved, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC er samtidig en international non-profit mærkningsordning til både træ og papir. Jysk har været med i FSC siden 2006.

- Det har hele tiden været målet at nå 100 procent, men i tråd med vores værdier har det været vigtigt for os ikke at melde en endelig dato ud, før vi har en klar plan for, hvordan vi skal nå vores mål. Det har vi nu, og jeg er glad for at kunne sige, at vi pr. 1. januar 2025 udelukkende vil bruge FSC-certificeret træ i alle vores produkter, siger executive vice president purchasing, Peter Andsager.

Glæde hos FSC

Hos FSC Danmark er direktør Søren Grue glad for, at en af de helt store retailere nu har meldt ud, at der skal satses 100 procent på FSC-certificeret træ.

- Når en stor retailer som Jysk rykker fra og sætter ambitiøse bæredygtighedsmål, så skabes der ringe i vandet. Det er ikke kun et spørgsmål om, at man dermed hæver ambitionerne hos underleverandører og partnere. Det er også et spørgsmål om, at man sender et stærkt signal ud i branchen, der så forhåbentlig bliver inspireret og får lyst til selv at hæve barren for bæredygtighed. 

- Det er netop den slags ambitioner, der skal til, så vi sammen kan sætte en stopper for ubæredygtig brug af verdens skove, siger Søren Grue.

Kommer fra ansvarligt skovbrug

Hos Jysk understreger man, at man vil i mål hurtigst muligt, men at man i respekt for firmaets langvarige samarbejde med sine leverandører har den indstilling, at de skal have mulighed for at finde alternativer, hvis det er nødvendigt. 

- Jeg vil også gerne understrege, at den del af træet, der i dag ikke er FSC-certificeret, stadig kommer fra ansvarligt skovbrug. Men med kravet om 100 procent FSC hæver vi barren yderligere, fordi FSC stiller meget høje krav på mange områder, slutter Peter Andsager fra Jysk.

jll@effektivtlandbrug.dk

telefon 63 38 25 48

Har du styr på din vinterfodring?

Ifølge økologirådgiver Louise Kjær Hilligsøe kan det være en god idé at have en vinterfoderplan klar allerede nu, så man er klar, når man ser græsoptagelsen, begynder at falde til et minimum.

- Forøg køleeffekten og spar el

I mange tilfælde kan køleeffekten på forkølesystemet øges, vurderer energi- og teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S. Herved sænker man elforbruget til kølingen, og samtidig øger man anlæggets samlede kølekapacitet.

Auken klar til at bringe spildevandssag ind i EU

- Vi har respekt for, at Margrethe Auken holder fokus på sagen – hverken på partifarver eller personer. Den slags har vi brug for i dansk landbrug, lyder det anerkendende fra Agerskovgruppen, efter et politisk tilbud om at få spildevandssagen bragt frem i EU-Parlamentet.

Nu ses angreb af aksløberens larve

Korn og frøgræs angribes i pletter af larver. Avaunt 150 EC har en mindre anvendelse til bekæmpelse af larverne.

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Sprøjt ikke med Kerb i vinterraps ved meget væselhale

Fra 1. november kan Kerb anvendes i vinterraps. Kerb bekæmper græsukrudt. - Men inden vinterrapsen sprøjtes med Kerb, bør marken gås grundigt igennem for områder med stor bestand af væselhale. Og de bør ikke sprøjtes, siger Carsten Fabricius, Seges.

Det aktuelle forbrug af antibiotika driller

En øget produktion af grise har i første halvdel af 2020 ført til en stigning i det totale forbrug af antibiotika i forhold til første halvår 2019. Det er en udvikling, der vækker bekymring hos Seges Svineproduktion, idet myndighederne ikke ser på antal doser pr. gris.
Side 1 af 1960 (39187 artikler)Prev1234567195819591960Next