bannerPos

Nyt fodertilskud har forbedret foderforbruget

Ifølge Lars Naursgaard fra Cargill (tv) har afprøvningen med fodertilskuddet ConverMax, ligesom hos flere andre danske og udenlandske producenter, slået positivt igennem i produktionen hos John Jakobsen. De ses her i stalden på Jakobsgård i Låsby sammen med Frank Krog fra 3S (midten), der forhandler fodertilskuddet. Fotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 16:12
Ifølge Cargill fører rolige og mindre stressede grise til blandt andet lavere foderforbrug. Det bekræftes også af resultaterne hos John Jakobsen i Låsby, der i produktionen på 38.000 slagtesvin netop har afprøvet et fodertilskud, der har beroligende effekt på grisene.

Der er fuldstændig ro, når man træder ind i de enkelte slagtesvinesektioner i stalden på Jakobsgård ved Låsby. De fleste grise bliver roligt liggende, men alle kigger nysgerrigt mod gangen mod de folk, der kommer ind.

- Jeg lægger måske ikke selv visuelt mærke til den store forskel, når jeg ser slagtesvinene til daglig, men tallene taler jo for sig selv, lyder det fra John Jakobsen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next