bannerPos

Miljøgodkendelse til andre staldsystemer

I økologiske- samt frilandsbesætninger kan der være øget pladskrav, adgang til udearealer, hytter, individuelle løsninger og alt det andet, der ikke umiddelbart passer ind i de almindelige kasser i en ansøgning om miljøgodkendelse. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
30-05-2020 07:14
Ikke alle stalde passer ind i de traditionelle kasser i en miljøansøgning. SvineRådgivningen meddeler, at de har god erfaring med sådanne sager.

Økologiske- samt frilandsbesætninger er produktioner med andre staldsystemer end de konventionelle. Her kan der være øget pladskrav, adgang til udearealer, hytter, individuelle løsninger og alt det andet, der ikke umiddelbart passer ind i de almindelige kasser i en ansøgning om miljøgodkendelse.

 - Vi har god erfaring med at løse disse sager – og vi kommer gerne forbi til en snak og et kig på netop din produktion af økologiske-/frilandsgrise.

Det meddeler SvineRådgivningen i deres seneste nyhedsbrev SvineNyt.

Mere fleksibilitet

Strammer din tilladelse på antallet af dyr og vægtinterval? Eller ønskes der etableret en ny stald/tilbygning? Så skal der søges en miljøgodkendelse. Areal af flytbare hytter indgår dog ikke, som en del af produktionsarealet.

- Når der er opnået en godkendelse til et specifikt produktionsareal, skal kommunen ved tilsyn ikke længere kontrollere antallet af dyr og vægtinterval på din bedrift, men i stedet vurdere om dyrene går på de godkendte arealer på de godkendte bundtyper – altså en langt mere fleksibel løsning for dig.

Endvidere gør SvineRådgivningen opmærksom på, at udegående dyr ikke længere indgår i den nye ordning i ansøgningen om miljøgodkendelse, men kun dyr på det faste produktionsareal.

cab

 

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next