bannerPos

Mælkeanlæg hæver vækst og sparer ammesøer

Svineproducent Jens Svenningsen ved Karby på Mors har investeret i et mælkeanlæg fra Agilia, Pump’n’Grow Fresh, der leverer frisk mælk i mælkekopper ud til hver faresti.

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
27-06-2020 18:01
Højere sundhed og tilvækst hos smågrisene er nogle af de positive erfaringer der er fulgt med ved investeringen i et mælkeanlæg. Svineproducent Jens Svenningsen ved Karby har i hvert fald ikke fortrudt.

Jens Svenningsen, der driver et sohold med cirka 650 årssøer ved Karby på Mors, har 17,6 levendefødte grise pr. årsso og fravænner i gennemsnit 15,7 pr. kuld. De mange levendefødte, behovet for ammesøer og presset på farestalden betød sidste år, at Jens Svenningsen investerede i et mælkeanlæg.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next