bannerPos

Korrekt tilpasning af inventar

Konsulenten anbefaler, at inventaret gås igennem for hårtotter, slidmærker o. lign. Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
30-05-2020 11:57

- Tommestokken er et vigtigt redskab, når jeg ser mange køer, der står i sengebåsene. Enten med alle fire ben, eller endnu være kun de forreste to.

Ordene kommer fra bygningsrådgiver Anders Ugelvig, Velas. Og de relaterer til, når han observerer køernes adfærd i staldene.

- Kan de ubesværet gå ind i en sengebås og umiddelbart ligge sig ned, eller er det noget der skal overvindes. Selve liggebevægelsen må ikke tage meget mere end et minut. Så snart koen har besluttet, at hun vil hvile, skal hun ned og ligge. Og kan hun ikke det, så skal vi hjælpe hende til det, pointerer han.

Vigtig hvile

Anders Ugelvig peger på, at flere studier viser, at køerne prioriterer hvile meget højt.

- Vi ved også, at hvile giver mulighed for øget mælkeydelse. Derfor gælder det om at få køerne ned og ligge i sengebåsene. Det er helt naturligt for koen at bruge rigtig meget tid på hvile og drøvtygning. Dette skal vi tilbyde hende muligheden for, lyder det.

Bygningsrådgiveren peger videre på, at køer gennem årene er blevet større.

- Inventaret kan have givet sig, siden stalden blev bygget, eller det kan fra start have været fejlmonteret i forhold til gældende anbefalinger. Alt i alt er det måske på tide at få staldene målt igennem, således vi kan tilbyde de bedste rammer for køerne i lige netop den stald, vi står i, anbefaler han

Konsulenten anbefaler også, at inventaret gås igennem for hårtotter, slidmærker o. lign.

- Ser vi stedet, hvor køerne slider på inventaret, kan det give trykninger på selve koen og derved mindre komfort. Dette slid bør ikke forekomme, hvis inventaret passer til koen, lyder anbefalingen.

l-l

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next