bannerPos

Suttespand forbedrede kalvesundheden

Det lille hul i sutten, der gør det sværere for kalven at få mælken ud, har været med til at forbedre kalvesundheden på Grøndalsgård. Fotos: KvægXperten

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
21-11-2020 11:56
Tidligere var der altid kalve, der havde en snert af diarré. Sådan er det ikke længere på Grøndalsgård, efter skålfodringen er blevet byttet ud med suttespande.

En lille indsats med stor effekt. Sådan beskriver den økologiske mælkeproducent, Brian Fruergaard-Roed, der driver Grøndalsgård ved Nørager i Himmerland, skiftet fra skålfodring til suttespanden Milkbar i kalveafdelingen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next