bannerPos

Svineproducent: - Lige nu kan vi ikke få armene ned

Selvom de på Egelund har fuldstændig styr på klima, foder og hygiejne, så har et DCW-anlæg der renser vandet yderlige højnet sundheden hos smågrisene. Fotos: Privat

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-11-2020 21:00
Det er noget så simpelt, men det gør alligevel en stor forskel. I klimastalden på Egelund ved Brande er der blevet monteret et anlæg der sikrer bakteriefrit vand i stalden, og erfaringerne er så positive, at yderligere et anlæg nu bliver sat op i soholdet.

- De andre ting skal selvfølgelig også fungere, men det her har virkelig også rykket noget.

Ordene kommer fra Anne Jensen, der indtil for fire måneder siden har haft ansvaret for 1200 søer hos en anden svineproducent. Nu er hun tilbage i stalden på fødegården Egelund i Brande, hvor hendes far, Finn Jensen, driver et sohold med 1.800 søer med smågrise op til 30 kg af racen Pietrain.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next