bannerPos

Dyrlæge: - Koden på navlebrok er endnu ikke knækket

- Udposninger i navleregionen, eller i daglig tale navlebrok, kan gemme på mange forskellige diagnoser og er fortsat en kæmpe plage ude hos jer i besætningerne, påpeger svinedyrlæge Else Marie Overlund Andersen fra LVK. Arkivfoto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
20-11-2020 21:00
Forskere og dyrlæger arbejder hele tiden ihærdigt på at løse svineproducenternes udfordringer med grise, der har udposninger ved navlestedet. Svinedyrlæge Else Marie Overlund Andersen, giver her en status på den igangværende forskning, samt konkrete råd til forebyggende tiltag på staldgangen.

- Udposninger i navleregionen, eller i daglig tale navlebrok, kan gemme på mange forskellige diagnoser og er fortsat en kæmpe plage ude hos jer i besætningerne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Sikring mod oversvømmelser af vandløb er nødvendig

Det er foreslået at reducere grødeskæringen i vandløbene i Limfjordskommunerne. Det vil være i direkte modstrid med ønsket om, at vandløbene skal kunne lede vand væk.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39755 artikler)Prev1234567198619871988Next