bannerPos

Videoer om so-overlevelse

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 sættes der fokus på, hvordan producenter bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
19-09-2020 07:09

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 er det vigtigt at fremhæve de faktorer, der kan være årsagen til en lav so-overlevelse. Derfor har projektleder Tina Birk Jensen teamet op med dyrlæge Andreas Birch for at belyse, hvordan du som producent bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen, skriver Svineproduktion.dk.

- For os har det været vigtigt at samarbejde med de dyrlæger, som so-holderne spørger til råds, bruger i tvivlsspørgsmål, og som har fingeren på pulsen ved de enkelte besætningers søer. Andreas Birch fra Ø-Vet har i en række videoer givet hans besyv på, hvordan du som producent får hjulpet dine søer godt på vej, fortæller Tina Birk Jensen, specialkonsulent, dyrlæge og projektleder for SoLiv 2.0.

Skab overblik

Andreas Birch fortæller, at det er bedst at skabe sig et overblik i besætningen, inden man foretager sig yderligere.

- Det første man skal gå i gang med, når man ønsker at reducere sodødeligheden, er at prøve at analysere, hvorhenne opstår problemerne. Er det søer, der bliver aflivet, eller er det søer, der dør af sig selv. Derefter har man selvfølgelig en fornemmelse af, hvad de dør af, og om det er unge eller gamle søer, samt hvor det foregår henne af i systemet, lyder det fra dyrlægen.

I en af videoerne forklarer han nærmere, hvordan man så efterfølgende kan spore sig ind på, hvor problemerne ligger henne i besætningen – om det er benene, om det er foderrelateret eller om det er mere fysiologisk for dyrene, som for eksempel nyreproblemer.

Find alle videoerne med Andreas Birch på Seges TV og hent meget mere information om emnet på temasiden SoLiv 2.0 via svineproduktion.dk.

cab

 

Har du styr på din vinterfodring?

Ifølge økologirådgiver Louise Kjær Hilligsøe kan det være en god idé at have en vinterfoderplan klar allerede nu, så man er klar, når man ser græsoptagelsen, begynder at falde til et minimum.

- Forøg køleeffekten og spar el

I mange tilfælde kan køleeffekten på forkølesystemet øges, vurderer energi- og teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S. Herved sænker man elforbruget til kølingen, og samtidig øger man anlæggets samlede kølekapacitet.

Auken klar til at bringe spildevandssag ind i EU

- Vi har respekt for, at Margrethe Auken holder fokus på sagen – hverken på partifarver eller personer. Den slags har vi brug for i dansk landbrug, lyder det anerkendende fra Agerskovgruppen, efter et politisk tilbud om at få spildevandssagen bragt frem i EU-Parlamentet.

Nu ses angreb af aksløberens larve

Korn og frøgræs angribes i pletter af larver. Avaunt 150 EC har en mindre anvendelse til bekæmpelse af larverne.

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Sprøjt ikke med Kerb i vinterraps ved meget væselhale

Fra 1. november kan Kerb anvendes i vinterraps. Kerb bekæmper græsukrudt. - Men inden vinterrapsen sprøjtes med Kerb, bør marken gås grundigt igennem for områder med stor bestand af væselhale. Og de bør ikke sprøjtes, siger Carsten Fabricius, Seges.

Det aktuelle forbrug af antibiotika driller

En øget produktion af grise har i første halvdel af 2020 ført til en stigning i det totale forbrug af antibiotika i forhold til første halvår 2019. Det er en udvikling, der vækker bekymring hos Seges Svineproduktion, idet myndighederne ikke ser på antal doser pr. gris.

Minkavlere kan beholde raskmeldte mink

Med en fritest kan nogle minkavlere nu sælge skindet fra mink, der tidligere var syge, men nu er blevet raske. Det har fødevareminister Mogens Jensen fredag orienteret erhvervet om på et møde.
Side 1 af 1960 (39186 artikler)Prev1234567195819591960Next