bannerPos

Seges søger afprøvningsvært til foderforsøg

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré. I den forbindelse søger de en afprøvningsvært. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
01-08-2020 13:25

Fravænner du uden medicinsk zink – og er der problemer med diarré hos dine grise? Så er du måske den, som Seges Svineproduktion søger, til en ny afprøvning.

Seges Svineproduktion går inden længe i gang med at undersøge, om bestemte typer foder kan bruges til behandling af fravænningsdiarré.

I den forbindelse søger de en bedrift, som i forvejen fravænner uden brug af medicinsk zink, men som stadig oplever nogle problemer med fravænningsdiarré.

Det skal samtidig være en besætning, hvor der er mulighed for stivis antibiotikabehandling, og så skal man kunne håndtere en ekstra foderblanding i en kort periode – eventuelt manuelt. Desuden skal man kunne holde sine stier i klimastalden »låste« i 4-5 uger efter indsættelse.

Nye metoder afprøves

Den bedrift, der bliver afprøvningsvært, får mulighed for at prøve nye metoder af til behandling af fravænningsdiarré uden brug af zink eller antibiotika.

Der indgår også megen diagnostik i afprøvningen, som afprøvningsværten får adgang til.

Ifølge Seges, så får de også ofte tilbagemeldinger fra deres afprøvningsværter om, at det giver motivation og arbejdsglæde til medarbejderne at medvirke i forsøg, som kan bidrage til udvikling af fremtidens svineproduktion.

Afprøvningen har forventet opstart i september eller oktober og kommer til at omfatte 30-40 stier pr. gruppe og 4-6 ugehold.

Hør mere om afprøvningen på svineproduktion.dk, hvor projektleder Tina Sørensen fortæller mere i en video.

cab

 

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next