bannerPos

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Forbruget af antibiotika til husdyr i Danmark er, ifølge tal fra den seneste ESVAC-rapport, faldet med 20 procent fra 2010 til 2018. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
30-10-2020 21:00

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

De nyeste tal for europæisk husdyrproduktions forbrug af antibiotika for 2018 er netop blevet offentliggjort i European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption, i daglig tale »ESVAC«.

Rapporten sammenligner forbruget af tons aktivt stof til alle husdyr på tværs af Europa. Og endnu engang ligger Danmark lavt. Faktisk er forbruget faldet med tre procent i 2018 i forhold til året før. Ser man på de ti lande med størst svineproduktion, ligger Danmark i bunden når det kommer til antibiotikaforbrug. Det meddeler Svineproduktion.dk.

- Det er utrolig positivt, at vi endnu engang har givet antibiotikaforbruget »en på trynen«. Det viser, at danske griseproducenter og dyrlæger gør en ihærdig indsats for at fortsat at sænke forbruget, siger Erik Larsen, formand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Han hæfter sig især ved, at forbruget til husdyr i Danmark er faldet med 20 procent fra 2010 til 2018.

- Jeg vil gerne rose danske griseproducenter for at gøre deres for, at forbruget af antibiotika i griseproduktionen er så lavt som muligt, siger han til Svineproduktion.dk.

Fortsat stort fokus

Selvom forbruget er faldet, kræver det fortsat stort fokus ude på bedrifterne. Her skal både dyrlæge og medarbejdere være opmærksomme på, at kurven fortsat skal være nedadgående.

- Vi vil gerne blive endnu bedre. Danske griseproducenter har i samarbejde med deres dyrlæger øget sundheden blandt grise og reduceret antibiotikaforbruget markant. Vi står dog også for at udfase zink de kommende år, og det bliver en stor udfordring i sig selv. Men jeg tror og håber på, at vi kan blive endnu bedre i fremtiden, siger Erik Larsen.

cab

- Jeg har fuld tillid til Rigspolitichefen

Justitsminister Nick Hækkerup (S) ved ikke, hvordan Rigspolitiet forud for udarbejdelse af omstridt »actioncard« fik forståelsen af, at nødvendig lovhjemmel til at aflive mink uden for smittezoner »ville foreligge inden for kort tid«.

Tomme bygninger i fokus ved mink-møde

Der var flere spørgsmål end svar, da en række tidligere minkavlere var samlet til informationsmøde ved Sagro i Herning tirsdag aften. Her blev der blandt andet sat fokus på de bygninger, som nu står tomme.

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Efter en måned med faldende notering på slagtesvin går det nu den anden vej. Danish Crown melder, at noteringen stiger med 20 øre til 9,50 kroner, mens noteringen på søer er uændret 4,80 kroner.

EuroTier afholdes digitalt til februar

På et digitalt pressemøde torsdag blev sløret løftet for, hvordan EuroTier skal afholdes fra 9. til 12. februar næste år.

Biogasanlæg opføres under protester

En række beboere i den lille by Kværs ved Gråsten har klaget over oprettelsen af et nyt biogasanlæg i byen. Trods påstand om opsættende virkning i en skrivelse til Planklagenævnet er det første spadestik til anlægget blevet taget.

- Det er helt urimeligt

Der er endnu ikke forhandlet en aftale på plads om erstatning for minkaflivninger, og det er begyndt at presse minkavlerne. Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, kalder situationen helt urimelig.

Jordbæravl på topplan

Systematik, forudseenhed samt fagligt højt niveau er udgangspunktet for at lykkes som jordbæravler. Ægteparret Jytte og Peder Mikkelsen fra Vestfyn har 25 års erfaring og høster gode udbytter.

Rigspolitiet kendte til manglede lovhjemmel før omstridte opkald til minkavlere

Rigspolitiet vidste godt, at der ikke var lovhjemmel til minkaflivningerne, før de foretog opkald til minkavlerne med instrukser.

Øget risiko for fugleinfluenza ved samhandel

Fødevarestyrelsen vurderer, at risikoen for smitte med højpatogen fugleinfluenza ved samhandel med fjerkræ er øget. Derfor vil styrelsen nu tjekke rengøringen og desinfektionen af fjerkræbiler, der bruges til at transportere fjerkræ.

Første land godkender salg af kød fra laboratorie

Singapore tillader nu som det første land i verden salg af kød dyrket i laboratorium.
Side 1 af 1989 (39765 artikler)Prev1234567198719881989Next