bannerPos

Pedicure giver stærkere søer

- Det nemmeste tidspunkt for justering af længden på biklovene er i farestalden omkring faring, hvor søerne ligger stille, og ofte på den ene side, så det er nemt at komme til kloven, påpeger svinekonsulent Nikolaj Stidsen fra Velas. Arkivfoto

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
18-09-2020 09:18
Klovproblemer kan føre til mange andre fysiske problemer for søerne. Klovbeskæring behøver imidlertid ikke at være så kompliceret, og tiltaget kan forebygge mange skader, påpeger en svinekonsulent.

- Søerne er den vigtigste ressource, man har i smågriseproduktionen – næst efter medarbejderne, og det er dyrt at udskifte dem for tidligt.

I nyhedsbrevet »Trynekontakten« gør svinekonsulent Nikolaj Stidsen fra Velas det klart, hvorfor det er vigtigt at passe godt på søerne og gøre en indsats for, at de kun sættes ud, fordi man har en ny, der kan producere bedre, og ikke fordi den nuværende har fysiske problemer.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 173,- kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Har du styr på din vinterfodring?

Ifølge økologirådgiver Louise Kjær Hilligsøe kan det være en god idé at have en vinterfoderplan klar allerede nu, så man er klar, når man ser græsoptagelsen, begynder at falde til et minimum.

- Forøg køleeffekten og spar el

I mange tilfælde kan køleeffekten på forkølesystemet øges, vurderer energi- og teknikrådgiver Gunnar Schmidt, Byggeri & Teknik I/S. Herved sænker man elforbruget til kølingen, og samtidig øger man anlæggets samlede kølekapacitet.

Auken klar til at bringe spildevandssag ind i EU

- Vi har respekt for, at Margrethe Auken holder fokus på sagen – hverken på partifarver eller personer. Den slags har vi brug for i dansk landbrug, lyder det anerkendende fra Agerskovgruppen, efter et politisk tilbud om at få spildevandssagen bragt frem i EU-Parlamentet.

Nu ses angreb af aksløberens larve

Korn og frøgræs angribes i pletter af larver. Avaunt 150 EC har en mindre anvendelse til bekæmpelse af larverne.

Ros for endnu et fald i forbruget af antibiotika

Nye tal for det europæiske forbrug af antibiotika viser, at dansk husdyrproduktions forbrug endnu engang ligger i bund – et resultat der vækker glæde hos formanden for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion.

Sprøjt ikke med Kerb i vinterraps ved meget væselhale

Fra 1. november kan Kerb anvendes i vinterraps. Kerb bekæmper græsukrudt. - Men inden vinterrapsen sprøjtes med Kerb, bør marken gås grundigt igennem for områder med stor bestand af væselhale. Og de bør ikke sprøjtes, siger Carsten Fabricius, Seges.

Det aktuelle forbrug af antibiotika driller

En øget produktion af grise har i første halvdel af 2020 ført til en stigning i det totale forbrug af antibiotika i forhold til første halvår 2019. Det er en udvikling, der vækker bekymring hos Seges Svineproduktion, idet myndighederne ikke ser på antal doser pr. gris.

Minkavlere kan beholde raskmeldte mink

Med en fritest kan nogle minkavlere nu sælge skindet fra mink, der tidligere var syge, men nu er blevet raske. Det har fødevareminister Mogens Jensen fredag orienteret erhvervet om på et møde.
Side 1 af 1960 (39186 artikler)Prev1234567195819591960Next