bannerPos

Nyt foderprogram til smågrise

Primary Diets vil løfte smågriseproduktionen med vidensbaserede løsninger, der i samspil med rådgivning og dialog skal optimere smågrisenes effektivitet. Arkivfoto: Morten Ipsen
18-11-2020 18:00

En ny spiller på specialfodermarkedet, Primary Diets, har ambition om at gøre sig til en af de primære samarbejdspartnere for svineproducenter i Danmark.

Effektiviteten i smågriseproduktionen er stagneret med et effektivitetstal, der har flyttet sig marginalt over de sidste år på trods af genetisk fremgang, forbedrede staldsystemer samt højere dyrevelfærd og pasning.

Den stagnering vil en ny spiller på markedet inden for specialfoder til smågrise afhjælpe gennem videngenerering og -deling samt udvikling af sunde og ambitiøse produkter, der skal løfte smågriseproduktionen i Danmark. Foderkonceptet hedder Primary Diets og hører under specialfodervirksomheden AB Neo. Salgskonsulenter går i tæt samarbejde med griseproducenter for at sætte fokus på stalden og levere løsninger, der matcher den enkelte produktions behov.

- Vi vil gerne kombinere samspillet mellem foder af høj kvalitet med management og sundhed i stalden. Man kan sige, at vi arbejder lidt ud fra, at »one size fits nobody«. Det handler om at se behovet hos den enkelte. Vi har derfor en ambition om at blive en stærk samarbejdspartner for griseproducenter, der gerne vil løfte deres produktion til et højere niveau. Vi er og skal være ambitiøse på landmandens vegne, og vi vil skabe resultater, så man kan udnytte en større del af det genetiske potentiale i produktionen, fortæller Jørn Munch Madsen, Senior Technical Manager i AB Neo i en meddelelse.

Fra fødsel til tre uger efter fravænning

Primary Diets fokuserer primært på at udvikle og arbejde med produkter, der kan bidrage til at levere en kvalitetsgris 2-3 uger efter fravænning. Løsningerne inkluderer blandt andet mælkeanlægget Pump’n’Grow, mælkeerstatningen DanMilk, proteinkilderne Cellpro og AlphaSoy, samt nyudviklede fuldfoderblandinger til smågriseproduktionen.

- Vi har et program af fuldfoder og koncentrater, der dækker fra fødsel til tre uger efter fravænning. Vi har sørget for at skabe en rød tråd i vores produkter, så genkendeligheden bidrager til succesen i stalden. Alt fra vores mælkeanlæg og mælkepulver til vores smågrisefoder og koncentrater der indeholder en høj andel af mælkebaserede råvarer, er ensartet, har en god smag, og er letfordøjelige. Vi forventer ikke, at vores produkter kan løse alle udfordringer i produktionen, men vi stræber efter at udvikle hver enkelt bedrift mod en højtydende produktion og en forbedret økonomi, siger Jørn Munch Madsen.

Videns- og dokumenterbare løsninger

Primary Diets er baseret på et europæisk samarbejde under AB Neo, der er en europæisk fusion med blandt andet den danske specialfoderproducent, Agilia og fodervirksomheder i Polen, England og Spanien. Samarbejdet bygger på videndeling og samarbejde for at levere specialiserede ernæringsløsninger til de helt unge og umodne grise.

- I tråd med at vi vil levere vidensbaserede løsninger til svineproduktionen, vil vi også sikre en høj omstilling og udviklingshastighed i vores produkter og service. Som en del af et større europæisk samarbejde har vi mulighed for at benytte interne ressourcer og eksterne universiteter til at udvikle og analysere vores løsninger. Det sikrer, at kunder hos Primary Diets altid benytter løsninger, der indeholder den nyeste viden som kan sikre potentialet i besætningen, fortæller Jørn Munch Madsen.

Primary Diets har derfor adgang til et nyt testcenter, AB Neo kalder for »Center of Excellence«, hvor der fokuseres forsøg med blandinger og produkter. Alene på smågriseområdet, forventer man at kunne lave op til 35 forsøg årligt, hvor man blandt andet vil teste zinkfri fodring og løsninger der ikke kræver receptpligtig medicin.

cab

 

 

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Sikring mod oversvømmelser af vandløb er nødvendig

Det er foreslået at reducere grødeskæringen i vandløbene i Limfjordskommunerne. Det vil være i direkte modstrid med ønsket om, at vandløbene skal kunne lede vand væk.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39755 artikler)Prev1234567198619871988Next