bannerPos

Konsulent: Vær opmærksom på kvaliteten af det sidste korn i siloen

30-05-2020 07:10

- Jeg har igen i år set kornprøver fra de sidste 20 procent i amerikanersiloer, som ikke så gode ud. Husk derfor at tjekke kvaliteten af det sidste korn. Det kan sagtens være, at startkvaliteten var god, da siloen blev fyldt op, men med omrørefunktionen ser det ud til, at »skidtet« samles nederst i siloen.

Sådan lyder opfordringen fra svinekonsulent Anders Andersen, Velas, i nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

En løsning kunne være at tømme siloen og rense kornet én gang til.

- Ved at vælge tømningen cirka samtidig med at »Sweeper sneglen« skal startes, passer det med, at vi rammer den del af kornet, som indeholder mere skidt. Jeg har for nogle år siden mødt en kunde, som tørt kommenterede: Ja bunken af fra-rens var lige så stor efter rensning af de sidste 20 procent, som da kornet blev renset ved fyldning af hele siloen, påpeger Anders Andersen om erfaringen, der netop viser med al tydelighed, at der er udfordringer nederst i siloen.

- Så check det, før dine grise får endetarmsprolaps eller dårlig tilvækst, er opfordringen fra konsulenten. 

 

DC klar med endnu et webinar

De digitale løsninger fylder mere og mere i Danish Crown, og derfor afholder Danish Crown Ejerservice en række webinarer, som giver et kursus i de forskellige muligheder. Første webinar handlede om Dashboardet og dynamisk tilvækst, og nu er det Ejer-appen og benchmark, der kommer under behandling.

- Første webinar var velbesøgt, og flere stillede spørgsmål omkring vores Dashboard. Nu går vi videre til appen og benchmark, og jeg håber, at vores ejere vil være med og lære mere omkring vores andre løsninger, siger Margit Skovbjerg, der er forretningsudvikler i Danish Crown Ejerservice.

Webinaret løber af stablen på onsdag den 3. juni fra 12.30-13.00.

- Vi har valgt tidspunktet, så det kan ses i frokoststuen, og vi håber, at andelshaverne vil tage medarbejderne med ind, så alle, der har kontakt med grisene til hverdag, får de samme input, siger Margit Skovbjerg i en meddelelse på slagteriets hjemmeside.

 

 

Husk kontrolvejning af tørfoderkasserne

- Vi støder fortsat på volumenkasser, som ikke er blevet kontrolvejet i lang tid. Det giver desværre ingen mening at have en foderkurve i fare- eller drægtighedsstalden, som man har gjort sig umage med at udarbejde og bruge, hvis man ikke ved præcist, hvor meget foderkasserne giver ved de forskellige liter indstillinger.

Sådan lyder det fra konsulenterne hos SvineRådgivningen.

Normalt vejer en liter tørfoder mellem 650 og 750 gram. Volumenkasserne tjekkes ved at udveje for eksempel 1 liter, 3 liter og 5 liter for hver af de fabrikater, man har, da det ikke vil være ens.

Ifølge konsulenterne kan manglende ædelyst, manglende mælkeydelse samt afvigende huld skyldes, at søerne ikke får det foder, du tror.

De anbefaler, at der laves kontrolvejning af volumenkasserne mindst to gange årligt og ved følgende ændringer: Ny høst, ændring af formalingsgrad, ændring af leverandør/foderstof, ændring af vandindhold i korn, ændring af mineralblanding, ændring af blanderecept, ændring af energiindhold.

 

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next