bannerPos

Hent ny viden til staldgangen via online So-seminar

Lavere so-dødelighed, fodring af søer og bedre økonomi er i fokus, når Seges Svineproduktion præsenterer seneste nye forskningsresultater via online So-seminar tirsdag den 16. juni klokken 13-15. Arkivfotos: Camilla Bønløkke

AF: CAMILLA BØNLØKKE

FAGJOURNALIST
26-05-2020 21:15
I år er So-seminar rykket online. Det giver mulighed for, at flere kan deltage og få nyeste viden inden for søer.

Lavere so-dødelighed, fodring af søer og bedre økonomi er i fokus, når Seges Svineproduktion præsenterer seneste nye forskningsresultater for danske so-holdere og deres medarbejdere. I år foregår det tirsdag den 16. juni klokken 13-15 som webinar, så det kan følges fra computer eller tablet.

- Det er ingen hemmelighed, at vi naturligvis gerne ville have holdt et fysisk So-seminar, som vi plejer. Men omstændighederne taget i betragtning har det ikke været muligt. Derfor håber jeg på, at der vil blive taget godt imod denne nye form for vidensdeling. Og måske endda gøre, at flere medarbejdere, som arbejder med søer og pattegrise, får mulighed for at deltage, siger Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion.

So-holder i front

I år er der fokus på, at danske so-holdere kan blive nummer 1 indenfor blandt andet dyrevelfærd og produktivitet i forhold til udlandet.

- Jeg tror på, at danske so-holdere kan blive nummer 1. Med løbende opdatering af viden og udvikling kan vi rykke os langt. Og det er dét, I kan få med hjem fra årets online So-seminar, siger Christian Fink Hansen.

Alle indlæg er baseret på nye erfaringer fra Seges Svineproduktion, der, som altid, er gennemført under danske forhold og ved hjælp af praktiske forsøg. Det sikrer, at der i langt de fleste tilfælde er tale om viden, der kan bruges direkte på staldgangen.

Find mere om tilmelding og se hele programmet via www.soseminar.dk.

 

cab

 

Er det tid til låneomlægning, og benytter du virksomhedsordningen?

Der er risiko for, at du etablerer en såkaldt sikkerhedsstillelse, hvis du omlægger et lån, der har sikkerhed i virksomhedens aktiver, og lånet er placeret uden for virksomhedsordningen i dit regnskab, vurderer skattespecialist i SLF, Lone Hauge.

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.
Side 1 af 1872 (37428 artikler)Prev1234567187018711872Next