bannerPos

Seges: - Vær varsom med PRRS-vacciner

- Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge PRRS MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen til Svineproduktion.dk. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
19-11-2020 21:00

Bruger man PRRS MLV-vacciner, bør man følge myndighedernes retningslinjer. Det oplyser Svineproduktion.dk.

Brugen af modificerede levende vacciner mod PRRS i Danmark har været i kraftig vækst de seneste år. Men det anbefales at tænke sig om en ekstra gang, inden man bruger PRRS MLV-vacciner (levende PRRS-vacciner).

Blandt andet anbefalede Den Europæiske Veterinære Lægemiddelkomite for Medicin til Dyr tilbage i december 2019, at dyrlæger og landmænd ikke anvender forskellige MLV PRRSV-vacciner samtidig. Hensigten er at mindske risikoen for, at de rekombinerer til nye vira.

- Som branche råder vi griseproducenterne til at være varsomme med at bruge PRRS MLV-vacciner. Men skulle de alligevel blive brugt, bør myndighedernes retningslinjer følges, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen til Svineproduktion.dk.

Det var netop brugen af to forskellige levende PRRS-vacciner inden for kort tid i den samme besætning, som skabte en ny PRRS-variant i sommeren 2019. Den ene PRRS-vaccine, Suvaxyn PRRS MLV, har siden været suspenderet, men denne suspension er ophævet i oktober 2020.

cab

Russiske afgrøder befinder sig i en elendig tilstand

Kvaliteten af de russiske vinterafgrøder er ikke alt for god. Ligesom Australien er Rusland en af verdens største spillere på eksportmarkedet for hvede, og det er netop den elendige tilstand for de russiske hvedeafgrøder, der forklarer, hvorfor hvedeprisen og afgrødepriser som sådan holder sig godt oppe, til trods for de gode perspektiver for den australske hvedeproduktion.

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39754 artikler)Prev1234567198619871988Next