bannerPos

Ny faglig podcast til branchen

Podcasten »Griseriet« er tilgængelig på Spotify, Apple Podcast eller Spreaker.
07-08-2020 07:00

Den første episode af Cevas nye podcast Griseriet er nu frit tilgængelig for alle på iTunes, Spotify og Spreaker.

Moderne svineproduktion udvikler sig, og det kræver sin landmand at følge med. Svaret på denne udfordring er »Griseriet«, som er en ny podcast om faglige udfordringer, hvor snakken tager udgangspunkt i erfaringer fra staldgangen og konkrete tiltag.

- Griseriet er en podcast med en praktisk tilgang og fokus på retningslinjer, som landmænd, konsulenter og dyrlæger kan forholde sig til og arbejde ud fra, fortæller produktchef Anja Kibsgaard fra Ceva, der lancerer podcasten.

Hver episode varer 20-30 minutter, og værten Henrik Balleby får besøg af en række eksperter, der giver deres anbefalinger på området. Det giver en god og nuanceret debat med flere perspektiver, fortæller folkene bag podcasten.

- Der er mange måder at have en besætning på, så debatten skal være nuanceret og gøre det klart, hvad de abstrakte idealer betyder for medarbejderne i stalden, siger Anja Kibsgaard.

Fokus på holdstyring

I den første episode diskuterer Michael Frederiksen fra SvineRådgivningen og Henrik Bech Pedersen fra Ceva udfordringer og fordele ved holdstyring og udfasningen af zink. De har begge mange års erfaring som konsulenter og lægger vægt på, at holdstyring som redskab kræver struktur og målbare målsætninger – og hvordan gør man det i praksis?

- Det kræver god kommunikation mellem fare- og klimastald og klare målsætninger, som alle medarbejderne kender. Det er vigtigt at måle resultaterne for at se, om indsatsen betaler sig, forklarer Henrik Bech Pedersen.

Podcasten er tilgængelig på Spotify, Apple Podcast eller Spreaker, hvor der løbende bliver lagt nye episoder op, som du kan lytte til – på farten eller på staldgangen.

cab

Øko-drift deler bornholmske politikere

Forleden var der uenighed mellem højre og venstre i kommunalbestyrelsen på Bornholm om, hvorvidt regionskommunen skal støtte opkøb at landbrug til øko-omlægning.

Vi har brug for et grønt landbrug

Forud for efterårets forhandlinger om grøn skattereform lyder det her fra to af Venstres ordførere, at partiet går ind for en co2-afgift. Det må dog ikke betyde, at der bliver sendt arbejdspladser ud af landet.

Arla forventer britiske prisstigninger ved hårdt brexit

Det britiske marked var lukrativt for Arla i årets første halvår. Men med 100 dage tilbage af den midlertidige overgangsordning, stiger nervøsiteten nu hos Peter Giørtz-Carlsen, der er chef for Arla Europa. Det skriver Fødevarewatch.

Min oplevelse med påstået overgødskning på grund af konsulentfejl

I weekenden skrev Effektivt Landbrug om en landmand, der i retten var blevet frikendt for overgødskning efter, at hans konsulent havde begået en fejl i gødningsretten. Det fik Jørgen Mose Hansen til at huske på sin egen sag, som han fortæller om her.
Side 1 af 1926 (38516 artikler)Prev1234567192419251926Next