bannerPos

Ujævn prisudvikling på det europæiske svinemarked

07-07-2020 13:22

Mens de sydeuropæiske lande melder om overvejende stabile noteringer, falder slagtesvinenoteringerne i Mellemeuropa nogle steder meget.

Generelt er situationen tydeligvis presset. Baggrunden for dette er lukningen af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som allerede har varet i to uger, og som ser ud til at fortsætte. 

I mellemtiden kan man begynde at se en udbudspukkel i Tyskland. Forskydningerne i afsætningen rammer også nabolandene Holland og Belgien, som traditionelt leverer til blandt andet tyske slagterier. Det skriver Danske Svineproducenter i deres ugentlige prisoversigt.

Kinas annullering af eksporttilladelserne til nogle hollandske og tyske slagterier resulterer i stor usikkerhed på markedet. Som begrundelse for annulleringen bruger de kinesiske myndigheder forebyggelse af indførsel af coronavirus. Markedsanalytikere går dog ud fra, at den officielle årsag kun er et skalkeskjul. Måske forstyrrer Peking bevidst kødmarkedet for at indlede et prisfald og dermed komme billigere til de nødvendige importmængder.

Prispres

Et tysk-hollandsk slagteri har på det seneste opbygget et særligt stærkt prispres. Først blev offentliggørelsen af den hollandske notering i den forgangne uge udsat. Det efterfølgende prisfald på 15 cent, da noteringen endelig blev offentliggjort, var markant. I Tyskland gjorde Vion sig bemærket i begyndelsen af den forgangne uge ved at kræve et stort prisfald. Til sidst faldt VEZG-noteringen med 6 cent. Den hollandske notering fulgte efter med et ekstremt prisfald på 19 korrigerede cent som følge af slagteriernes pres. Den belgiske notering faldt med 12 cent. Fra Spanien, Frankrig og Østrig meldtes der om uændrede noteringer. Mht. korrigeringen af den franske notering til ISN-standard blev der foretaget en tilpasning i omregningssystemet i forhold til kvalitetskriterierne.

Det spanske levendeudbud er mindre pga. sommervarmen, hvilket er typisk for sæsonen, og dette ses i den faldende slagtevægt. I mellemtiden udbydes der endda svin fra Holland og Belgien på det spanske marked, dog uden at der er købere til dem.

hka
 

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.

Vi kan tillade os at vente

Til trods for, at kornhøsten er en uge senere på det end normalt, anbefaler østjysk konsulent – med udsigt til en varm og solrig uge - at slå koldt vand i blodet, så vandprocenten kommer ned under de ønskede 15 procent i kornet.

Økolog satser på hvede

Jens Peter Skovsgaard i Branderup ved Tønder har gode erfaringer med at dyrke hvede - i år gælder det sorten Informer.

Der er en merindtjening i sigte ved at udskifte den gamle malkerobot

Driftsøkonom Søren Hansen fra Sagro, oplever lige nu mange malkerobotter, som står til udskiftning på grund af deres alder. Her er det ikke urealistisk at opnå en besparelse eller merindtjening på 140.000 kroner pr. år ved at udskifte den gamle med en ny, mener han.

Kraftig stigning i Kinas import af grisekød

Kina har i første halvår af 2020 øget importen af svinekød markant. Fra dansk side er eksporten til Kina af fersk/frosset svinekød steget med 250 procent, viser nye tal.

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere af landbrugsejendomme valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

L&F kalder miljøvismands beregninger for grænsende til det absurde

Argument om at strenge klimakrav til dansk landbrug får produktion til at flytte udenlands, holder ikke, hvis man med udenlands mener inden for EU, mener miljøvismand Lars Gårn Hansen. L&F helt uenig med professoren.
Side 1 af 1888 (37752 artikler)Prev1234567188618871888Next