bannerPos

Uændret tysk smågrisenotering

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
12-08-2019 10:13
Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 36,80 euro. Det meddeler Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

 - Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, og de fleste europæiske smågrisenoteringer er uændrede. En undtagelse er den tyske VEZG-smågrisenotering, som steg med 1 euro i fredags, og dermed indikerer, at også Nord-West noteringen vil stige med 1 euro i næste uge. Det tyder på, at den prismæssige nedtur på 8 euro i de seneste uger måske var lidt for stor, lyder analysen fra producentforeningen.

Her lyder det videre, at p.t. er der først og fremmest to faktorer, som trækker smågrisenoteringerne i modstridende retninger. På den ene side trækker det sæsonmæssige mønster med den snart sluttende grillsæson smågrisepriserne nedad. På den anden side trækker de prispositive impulser på slagtesvinemarkedet og de optimistiske prisforventninger på kødmarkedet for de kommende måneder smågrisepriserne opad.

- Summa summarum er det sandsynligt, at disse to faktorer stort set udligner sig i de kommende uger. For tiden er de prispositive faktorer imidlertid lidt stærkere, efter at den tyske slagtesvinenotering er steget med i alt 11 cent (82 øre) i de seneste uger. Derfor stiger VEZG-smågrisenoteringen igen, imidlertid kun lidt.

 - På kødmarkedet sørger de hjemkommende turister for en stigende efterspørgsel på hjemmemarkedet. På eksportmarkederne formindsker devalueringen af den kinesiske Yuan købekraften i Kina. Grisepriserne faldt således med ca. 60 øre i Kina i den seneste uge. Ikke desto mindre regner de fleste markedsinteressenter med nye prispositive impulser i de kommende måneder. Det er åbenbart kun et spørgsmål om tid, før den tyske slagtesvinenotering stiger til over 2,00 euro pr. kg.

 - Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1 euro til 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering), lyder det fra Danske Svinproducenter.

 

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next