bannerPos

Uændret tysk smågrisenotering

Lasse Ege Pedersen

12-08-2019 10:13
Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Nord-West noteringen er i dag uændret 56,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er ligeledes uændret 36,80 euro. Det meddeler Danske Svineproducenter i sit nyhedsbrev.

 - Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på smågrisemarkedet, og de fleste europæiske smågrisenoteringer er uændrede. En undtagelse er den tyske VEZG-smågrisenotering, som steg med 1 euro i fredags, og dermed indikerer, at også Nord-West noteringen vil stige med 1 euro i næste uge. Det tyder på, at den prismæssige nedtur på 8 euro i de seneste uger måske var lidt for stor, lyder analysen fra producentforeningen.

Her lyder det videre, at p.t. er der først og fremmest to faktorer, som trækker smågrisenoteringerne i modstridende retninger. På den ene side trækker det sæsonmæssige mønster med den snart sluttende grillsæson smågrisepriserne nedad. På den anden side trækker de prispositive impulser på slagtesvinemarkedet og de optimistiske prisforventninger på kødmarkedet for de kommende måneder smågrisepriserne opad.

- Summa summarum er det sandsynligt, at disse to faktorer stort set udligner sig i de kommende uger. For tiden er de prispositive faktorer imidlertid lidt stærkere, efter at den tyske slagtesvinenotering er steget med i alt 11 cent (82 øre) i de seneste uger. Derfor stiger VEZG-smågrisenoteringen igen, imidlertid kun lidt.

 - På kødmarkedet sørger de hjemkommende turister for en stigende efterspørgsel på hjemmemarkedet. På eksportmarkederne formindsker devalueringen af den kinesiske Yuan købekraften i Kina. Grisepriserne faldt således med ca. 60 øre i Kina i den seneste uge. Ikke desto mindre regner de fleste markedsinteressenter med nye prispositive impulser i de kommende måneder. Det er åbenbart kun et spørgsmål om tid, før den tyske slagtesvinenotering stiger til over 2,00 euro pr. kg.

 - Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med 1 euro til 57,00 euro (462 kr. inkl. vægtregulering), lyder det fra Danske Svinproducenter.

 

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32209 artikler)Prev1234567160916101611Next