bannerPos

Tican vil have fastende grise

Redaktionen

06-09-2019 15:37

Hos Thisted-slagteriet Tican er man nu ude med en bestemt opfordring til sine slagtesvineleverandører om at levere fastende grisen til slagtelinjerne.

- Vi har på det seneste desværre oplevet for mange leverede grise med fyldte maver på slagtegangen. Det er spild af foder, og det giver bøvl ved slagtning og påfører slagteriet store omkostninger.

Slagteriet minder om, at fyldte maver giver problemer, tab af slagtetid og kassation af kød. Fyldte maver giver også risiko for, at tarm eller mave brister i forbindelse med slagtningen.

- Det betyder, at slagtekroppe bliver forurenet med maveindhold. Når det sker, skal grisene gennem efterkontrol, og der vil ske afskæring af de kontaminerede områder med et direkte tab for slagteriet til følge. Vi henstiller derfor til, at alle efterlever kravet i Danish-produktstandard om, at slagtesvin skal faste minimum 5 timer før afhentning og minimum 12 timer forud for slagtning.

Som leverandør kan der være en skilling at spare ved at sørge for, at grisenes maver ikke er fyldt med foder ved levering. Hvis der spares 1-2 kg foder pr. gris på den konto, er der nemt 2-3 kr. sparet pr. gris, pointerer Tican.  

Landboformand roser miljøminister

Miljøminister Lea Wermelin (S) får ros af landboformand Frede Lundgaard Madsen for at ville sikre bedre data for spildevand. Han undrer sig dog over, at ministeren så skråsikkert fastholder, at spildevand kun står for 1 til 2 procent af den samlede kvælstofforurening.

Danmarkspremiere på finsk såmaskine med ny type skær

Maskinproducenten Multiva har fornyet både profil og såmaskineprogram. I går var der danmarkspremiere på den nye såmaskine med Multiva’s eget nyudviklede FX såskær. Det skete ved en markdemonstration ved Sabro vest for Aarhus.

Regeringen nedsætter en særlig brexit-ministergruppe

Alt peger lige nu på, at Storbritannien forlader EU uden nogen aftale, hvilket især kommer til at ramme virksomhederne. Især fødevareeksporten er truet, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod (S).

Sæt fokus på giftig mad og vand fremfor de ensidige kampagner mod rester af pesticider

Kølsters øl er mange tusinde gange mere giftigt for os end vores indtag af pesticidrester i dansk drikkevand. Kølsters krav om udfasning af syntetiske pesticider i Danmark skyldes ikke giftigheden, men den frygt for og had til pesticider, som Kølster, ØL og andre har spredt til danskere i årevis.

Ikke mere personfnidder – vis nu handling

De tåbelige regler i forhold til at få sået efterafgrøder må ændres, mener skribenten.
Side 1 af 1636 (32706 artikler)Prev1234567163416351636Next