bannerPos

Tican vil have fastende grise

06-09-2019 15:37

Hos Thisted-slagteriet Tican er man nu ude med en bestemt opfordring til sine slagtesvineleverandører om at levere fastende grisen til slagtelinjerne.

- Vi har på det seneste desværre oplevet for mange leverede grise med fyldte maver på slagtegangen. Det er spild af foder, og det giver bøvl ved slagtning og påfører slagteriet store omkostninger.

Slagteriet minder om, at fyldte maver giver problemer, tab af slagtetid og kassation af kød. Fyldte maver giver også risiko for, at tarm eller mave brister i forbindelse med slagtningen.

- Det betyder, at slagtekroppe bliver forurenet med maveindhold. Når det sker, skal grisene gennem efterkontrol, og der vil ske afskæring af de kontaminerede områder med et direkte tab for slagteriet til følge. Vi henstiller derfor til, at alle efterlever kravet i Danish-produktstandard om, at slagtesvin skal faste minimum 5 timer før afhentning og minimum 12 timer forud for slagtning.

Som leverandør kan der være en skilling at spare ved at sørge for, at grisenes maver ikke er fyldt med foder ved levering. Hvis der spares 1-2 kg foder pr. gris på den konto, er der nemt 2-3 kr. sparet pr. gris, pointerer Tican.  

Kommunal spildevandsudledning er vigtigt skyts i BNBO-retsopgør

De kommunale udledninger af milliarder af liter urenset spildevand direkte til det danske vandmiljø, leverer ifølge advokat Hans Sønderby Christensen en vigtig pind til BNBO'er og kommunale indsatsplaners »ligkiste«.

Kompensation kan redde minkavlere

Myndighedernes økonomiske corona-hjælpepakke, som mange minkavlere nyder godt af, kan være lige præcis den redningsplanke, der skal til, fortæller rådgiver.

Ukrainsk afgrødeproduktion opskrives

Den ukrainske afgrødehøst opskrives nu, efter en periode med gunstige vejrforhold. Ukraine er blandt verdens største eksportører af afgrøder, og derfor er det endnu en prissvag faktor, vi står overfor på afgrødemarkedet her i Europa.

Angreb af havreål i vårsæd

De første angreb af havrecystenematoder i havre er konstateret.

Mønsterbrug i Cuba viser vejen frem

Socialistiske Cuba tillader privat foretagsomhed, så landmændene kan sælge 20 procent af deres produktion selv. Resten købes af staten til fastsat pris. Det giver muligheder for blandt andre Fernando Funes-Monzote, der arbejder på at få flere i gang med en lønsom produktion.

Soja rydder skov, men det gør halvdelen af supermarkedets produkter også

Diskussionen om bæredygtigheden af soja stikker dybere end Danmarks grisestalde. Den handler om det globale fødevaresystem, som vi alle er en del af, og alle har ansvar for at ændre.

Overborgmester aflyser planlagt udledning til Øresund

Først blev de planlagte udledninger af 290.000 kubikmeter spildevand til Øresund rykket til efteråret. Nu er de blevet endelig aflyst. Forsyningsselskab arbejder på at finde alternative løsninger.

Ekstra penge til at opspore jordforureninger

- Vi har desværre mange tusinde jordforureninger spredt ud i hele Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin (S), der nu sætter ind for at finde 50 til 100 af dem.
Side 1 af 1852 (37022 artikler)Prev1234567185018511852Next