bannerPos

Svinetop efterlyser flere investeringer i dansk slagtesvineproduktion

Søren Søndergaard (tv.) og Ulrik Bremholm, der er henholdsvis næstformand og medlem af sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, er bekymret for, om de danske landmænds investeringslyst i slagtesvinestalde er høj nok. Her er de fotograferet på Søren Søndergaards bedrift Baldershave øst for Billund. Foto: Morten Ipsen

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
28-06-2020 09:42
To medlemmer af sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion er bekymret for, at antallet af slagtesvin i Danmark vil falde, hvis ikke de danske landmænd investerer mere i slagtesvineproduktion. Det kan gå ud over hele sektoren, siger de.

De økonomiske resultater ved at producere slagtesvin taler egentlig for sig selv, mener Søren Søndergaard, næstformand i sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, og Ulrik Bremholm, der er udpeget til sektorbestyrelsen af Danske Svineslagterier.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next