bannerPos

Svinenoteringen stiger med 20 øre

Dagens noteringsstigning betyder, at den aktuelle pris på slagtesvin er 40 øre lavere end da priserne var bedst i slutningen af foråret. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
08-08-2019 13:11
Danish Crown har sat noteringen for slagtesvin op med 20 øre fra 11,20 kroner til 11,40 kroner torsdag. Samtidig stiger noteringsprisen på søer med 40 øre til 8,40 kroner.

Det oplyser Danish Crown i en markedsorientering. Dermed følger den danske notering efter den tyske, der i de seneste to uger har taget et pænt hop op. Ifølge Danish Crown er de stigende noteringer udtryk for betydelige rystelser på det internationale svinekødsmarked.


Først blev der lukket for eksport fra Tyskland til Filippinerne, derefter lukkede Kina ned for import fra Canada, og senest har Kina besluttet at begrænse importen fra USA betragteligt.

- Alt det her sker på et tidspunkt, hvor der er et relativt lavt udbud af grisekød globalt, men alligevel presser det priserne i store dele af Asien. Sælgere fra både Tyskland, Canada og nu USA er ude for at finde nye kunder, og det gør de med verdens ældste sælgerværktøj, nemlig lavere priser end konkurrenterne. Derfor ser vi et prispres på store og vigtige markeder som Japan, Sydkorea og Australien, men heldigvis er der kommet mere gang i Kina, så det mere end kompenserer for det, vi mister andre steder, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

I Europa er markedet også i bedring. Særligt markedet for skinker og forender løfter sig lige nu. Brystflæsk sælges godt, men til gengæld er de hjembragte priser fra England under pres på grund af et større fald i kursen på det britiske pund.

- Der er mange ting, der flytter sig lige nu. I dele af Europa har sommervarmen betydet mangel på slagteklare dyr, og helt som vanligt presser det priserne op, men priserne i markedet flytter sig ikke lige så hurtigt. Generelt set er udsigterne stadig positive, men uroen på verdensmarkedet har på få uger gjort udviklingen langt mere uforudsigelig, siger Lars Albertsen.

Godt med endnu en spiller på markedet

Økologikonsulent Helge Lund, KHL, ser positivt på de nye muligheder, udviklingen af planteprotein giver danske økologiske landmænd og glæder sig over en ekstra mulighed for afsætning.

Roundup er et fornuftigt valg for både mennesker og miljø

Også uden for landbrugets kredse undrer man sig over debatten om glyphosat. - Påstandene om, at Roundup er skadelig for vores sundhed, miljø og klima bygger på et tvivlsomt grundlag, og debatten synes infiltreret af følelser og skræmmekampagner frem for videnskab, skriver læge Ida Donkin i denne uge i Berlingske.

Generationsskifte er komplekst og kræver planlægning i god tid

Generationsskifte er et omdiskuteret emne i landbruget, og der findes mange forskellige konstellationer og løsninger. Det er erfaringen i SLF – Sønderjysk Landboforening.

Landbrugets generationsskifte kræver nytænkning

Vi skal tænke ud af boksen, hvis vi skal have generationsskiftet i landbruget til at lykkes, siger Danske Banks landbrugschef Pernille Stenstrup Christiansen.

Stor efterspørgsel på mekaniske maskiner

Der er stigende efterspørgsel på mekaniske maskiner i forbindelse med et måske kommende glyphosatforbud i Europa. Det engelske Bomford Turner-brand mærker effekten.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.
Side 1 af 1747 (34936 artikler)Prev1234567174517461747Next