bannerPos

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

02-07-2020 13:03

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Forbruget af grisekød i Europa er fortsat på et lavt niveau for årstiden, og det er lige nu den altoverskyggende årsag til de fortsat faldende priser. Således falder Danish Crowns notering med 30 øre til 10,80 kroner i næste uge, oplyser slagterigiganten i en markedskommentar.

- I Tyskland stemmer forbrugerne lige nu med fødderne og går i høj grad uden om køledisken med grisekød og pølser, fordi de ser slagterierne som årsagen til de stigende COVID-19 smittetal. Vi får meldinger om en nedgang i salget på over 20 procent i et land med 80 millioner indbyggere. Det er voldsomt, og så hjælper det ikke rigtigt, at vi faktisk ser tegn på stigende aktivitet i en del lande lige nu, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Afsætningen af skinker og forender er udfordret, mens priserne på bove, bacon og kamme siver en smule. Salget af brystflæsk og nakker er til gengæld stabilt.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens Kina fortsat kører i et lavt gear.    

hka
 

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next