bannerPos

Svinenoteringen ned på 9,30 kroner

For fjerde uge i træk falder noteringen på slagtesvin til 9,30 kroner. Dermed er noteringen faldet med en krone i løbet af den seneste måneds tid. Foto: Lasse Ege Pedersen
20-11-2020 09:50

Det europæiske marked for grisekød er fortsat under pres. En kombination af et stort udbud og en lav aktivitet presser markedet. Derfor falder noteringen for slagtesvin med 30 øre til 9,30 kroner. Det er fjerde uge i træk, at noteringen falder.

- Julen venter lige om hjørnet, men den optimisme og forventning til julehandlen, der plejer at drive markedet på den her årstid, har vi ikke set endnu. Det kan dog stadig komme, men udfordringen er, at alle aktører i markedet er afventede, fordi ingen tør spå om, hvordan julehandlen bliver, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Helt grundlæggende er er der en ubalance mellem udbud og efterspørgsel lige nu. Det betyder ikke, at markedet står stille, for der er en jævn efterspørgsel på bove, brystflæsk, bacon, kamme og produktionskød, til gengæld halter priserne på hele delstykker som skinker og forender fortsat.

- Der er klart bedre priser at hente på udbenede varer end på hele delstykker i øjeblikket, så derfor forsøger vi at holde så høj aktivitet på alle vores fabrikker som overhovedet muligt. Vi jagter alle muligheder i markedet lige nu, for i første omgang at begrænse prisfaldene, og på lidt længere sigt er det også vores evne til at omstille os, der kan løfte priserne igen, siger Lars Albertsen

Til landene udenfor Europa er der en god efterspørgsel fra Kina og et jævnt salg til Japan.    

hka


 

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next