bannerPos

Stigende svineproduktion i Storbritannien

Stigning i svineslagtningerne i Storbritannien.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
20-02-2020 16:35
Slagtningerne i Storbritannien steg i januar 2 procent sammenlignet med samme måned sidste år. På trods af at der var en stor efterspørgsel før jul, og nogle svin blev slagtet tidligere end normalt, har forsyningerne været rigelige i det nye år, skriver PIGWORLD med senioranalytiker Bethan Wilkins, Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) som kilde.

Der er dog forventninger om lavere antal slagtninger i de kommende måneder, hvilket skyldes rapporter om stagnerende produktivitet og sygdomsudfordringer. En stigning i antallet af søer sidste år kan afbøde virkningerne af dette. Slagtningerne i England og Wales var 2 procent højere end i januar sidste år, mens den skotske produktion steg med 4 procent, og produktionen i Nordirland steg med 5 procent.

Storbritannien er langt fra selvforsynende med svinekød. En nylig opgørelse fra Pork Watch/AHDB over, hvor svinekødet i de britiske detailkæder stammer fra, understreger dette. For bacon dokumenteres endda et fald fra 47 procent produceret i Storbritannien til 41 procent, når januar 2019 sammenlignes med januar 2020. For øvrige svinekødsprodukter er der tale om status quo. (Kilde: PIGWORLD)

Færre dødfødte med nyt overgangsfoder

- Faringerne forløber upåklageligt, og grisene er kæmpestore og levedygtige. Det kører bare. Driftsleder Lizette Pilegaard lægger ikke skjul på, at hun er tilfreds med effekten af et nyt overgangsfoder til søer, som Vestjyllands Andel har udviklet.

Den døde kat hopper en sidste gang

Aktierne har taget et pænt ryk op hen over ugen. Det er ikke et tegn til, at krisen er ovre. Det er blot en naturlig korrektion efter fire uger med voldsomme kursfald. Vi så det samme under finanskrisen. Her foretog aktierne også et pludseligt ryk op, inden det igen gik kraftigt ned. I trading kalder man det for en død kat, der hopper.

Forårsarbejde i Nordsjælland

Arresøgaard Maskinstation er i denne uge begyndt på såarbejdet. Første opgave var etablering af vårbyg isået forskellige companion crops direkte i stub.

Svineproducent: Tilsætningsstof giver mine søer en stabil brunst

Manglende brunst hos søerne blev en saga blot, da østjysk svineproducent begyndte at bruge fodertilsætningsmidlet Micro-Aid.

Vilofoss gør zinkløs foderløsning bedre

Der er en tydeligt sammenhæng mellem proteinniveau og risikoen for diarré, men samtidigt er protein også nødvendig for at opnå maksimal tilvækst. Den balance synes med LoZn-konceptet fundet hos Vilofoss.

Det rette silovalg sikrer bedriftens korn og foderstoffer

Optimal opbevaring af råvarer kræver planlægning og rigtigt valg af silo-leverandør, lyder det fra branchemand.
Side 1 af 1806 (36117 artikler)Prev1234567180418051806Next