bannerPos

Præmieregn ved generalforsamling

Årets bedste Yorkshire-avler i 2019 blev nordjyske Rosvang. Fotos: Jens Agerlin Olsen
23-09-2020 12:58

I forbindelse med 2020-versionen af årets generalforsamling hos Dansk Svineavl blev der uddelt en række priser.

Her kan du se, hvem der kunne gå hjem med hyldest, blomster og andet godt.

hka

Smitten fortsætter med at sprede sig på minkfarme

Bæredygtigt Landbrug overvejer kraftigt at politianmelde Fødevarestyrelsen for smittespredning af Covid-19 på minkfarme. Fredag steg antallet af smittede minkfarme til 142.

Kornpriserne i vild optur

Det går kraftigt opad for kornpriserne. Efter flere år med overskudsproduktion set i forhold til efterspørgsel, ser situationen i den grad ud til at have vendt. Lige nu møder kornpriserne dog lidt modstand i opadgående retning. Er det toppen eller starten på en ny eksplosiv stigning?

Lad de kraftige efterafgrøder vente

Kun, hvis føret er supergodt, og der er tale om kraftig lerjord, kan det være rimeligt at efterafgrøden nedmuldes eller nedpløjes nu. – Og brug kun glyphosat, hvis der er kvik eller græsukrudt i marken, råder landskonsulent.

Advokat drager juridisk parallel til bopælsdom i BNBO-sag

Reglerne om BNBO og indsatsplaner er så upræcise og ubestemte, at de skal underkendes som EU-stridige, vurderer advokat med speciale i EU-ret. Staten har tidligere lidt nederlag ved EU-Domstolen med baggrund i upræcise regler, pointerer han.

Sådan udføres en god nedpløjning af kraftige efterafgrøder

Forplovens indstilling er ifølge plovekspert Jens Iversen helt afgørende for at kunne foretage en korrekt nedpløjning af fyldige efterafgrøder.

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.
Side 1 af 1954 (39067 artikler)Prev1234567195219531954Next