bannerPos

Nyt stort Big Data-partnerskab på landbrugsområdet

- Sammen kan IQinAbox og AgroVision hjælpe landmænd, foderstof, slagterier og så videre med at åbne op for det kæmpe potentiale, der er i at samle data for at optimere produktivitet på tværs af hele værdikæden i agrisektoren, siger Thomas Nejsum Madsen, stifter af IQinAbox. Her ses han i midten sammen med partner Nils Toft (til venstre) og softwarearkitekt Jeff Hindsborg
18-11-2020 10:48

AgroVision og IQinAbox indgår partnerskab om at levere intelligente Big Data løsninger til svineproducenter, slagterier og foderleverandører.

Den digitale transformation af det industrialiserede landbrug betyder, at data nu kan flyde uhindret mellem landmænd, slagterier, foderstof og andre aktører i den danske landbrugssektor. Det kræver dog stadigvæk en stor fælles indsats fra alle aktører at transformere data til værdiskabende indsigt i produktionen. 

Ved at kombinere bedriftsdata fra AgroVision med IQinAbox’s indsigt og ekspertise i data dreven modellering og analyse, kan potentialet i den (big) data drevne optimering på tværs af branchens aktører realiseres.

IQinAbox er et dansk data science startup, der i et tæt samarbejde med universiteter, Seges, Danish Crown og foderstofbranchen udvikler datadrevne løsninger til produktionsoptimering og overvågning. 

- Vi har udviklet vores analyseplatform i tæt samarbejde med vores danske agrisektor partnere. Det har givet os adgang til data af den rette kvalitet, så vi har kunne udvikle vores modeller direkte til rigtige produktionsdata og dermed få robuste modeller og resultater, siger Nils Toft, teknisk direktør og partner i IQinAbox og tidligere professor i epidemiologi på Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet. 

- IQinAbox' analytics og insights engine, er en unik, cloudbaseret, fuldt skalerbar løsning, der er baseret på avancerede statistiske metoder, biologisk forståelse af processerne omkring grise i vækst og dyb indsigt i branchens ønsker og behov, siger Thomas Nejsum Madsen, der er administrerende direktør og stifter af IQinAbox.

Arbejder sammen med Danish Crown

Selskabets cloudløsninger arbejder allerede med data fra Danish Crown i deres Dynamisk Tilvækst, der er integreret i Danish Crowns dashboard og ejerapp, og der er løsninger på vej med store danske foderstoffirmaer. 

- Sammen kan IQinAbox og AgroVision hjælpe landmænd, foderstof, slagterier og så videre med at åbne op for det kæmpe potentiale, der er i at samle data for at optimere produktivitet på tværs af hele værdikæden i agrisektoren, siger Thomas Nejsum Madsen.

- Partnerskabet med IQinAbox gør det muligt for AgroVision at tage skridtet fra de traditionelle BI løsninger, baseret på landmandens egne data, til datadrevne, modelbaserede løsninger, der gør det muligt at lave realtids optimering af ressourcerne på tværs af hele værdikæden. Kombineret med AgroVisions MyAgroVision portal og Grower App kan IQinAboxs løsninger skabe værdi fra dag 1., samstemmer Jacob Rasmussen, der er administrerende direktør i AgroVision.


Agrovision har udviklet intelligent software til landbrugssektoren siden 1986 og er en af de største udviklere af software til landbrugssektoren. Fra kontorer i Holland, Belgien (CercoSoft) og Danmark (AgroSoft) arbejder mere end 175 personer med at udvikle og markedsføre AgroVisions løsninger.

hka

Efterspørgslen efter australsk hvede er stærk

I går skrev jeg om udsigten til en stor australsk hvedeproduktion. En af de største, landet har præsteret historisk set. Men efterspørgslen efter australsk hvede er ligeledes stor og hvedeprisen »down under« holder sig godt oppe til trods for de gode udsigter for den nye australske hvedehøst.

Fede svin leverer varen

Tykke og velpolstrede polte er tilsyneladende bedre polte – men de må ikke blive for tunge.

- Bare vi kunne få mere jord

Der er tydeligvis orden i tingene hos Lars Philipson, der har de perfekte forhold som planteavler på en fed, midtsvensk jord.

I Sverige er der få og rimelige regler

Rimelige. Sådan vurderer Lars Philipson de statslige miljøregler for det svenske markbrug. Han kan derfor ikke umiddelbart pege på nogen regulering, som han gerne så fjernet.

Regeringen vil have gravet de døde mink op igen

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) fortæller, at Fødevarestyrelsen er ved at finde ud af, hvordan man skal håndtere de døde mink fra de to massegrave, som i sidste måned blev oprettet ved Karup og Holstebro.
Side 1 af 1988 (39753 artikler)Prev1234567198619871988Next